Mintha mi sem történt volna? Így futnak neki a fővárosiak a legújabb lezárásnak

Mintha mi sem történt volna? Így futnak neki a fővárosiak a legújabb lezárásnak

Sharing is caring!

Budapest az újabb lezárás bejelentésének napján.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Ki emlékszik már a tavalyi pánikra? A kígyózó sorokra és az üres vécépapíros meg tésztás polcokra a szupermarketekben?

Csütörtökön délelőtt, napra pontosan egy évvel az első koronavírusos eset megerősítése után újabb szigorításokat jelentett be a kormány: hétfőtől gyakorlatilag csak az élelmiszerboltokba lesz érdemes elugrani, de lezárják az iskolákat, és lakat kerül a nem létfontosságú üzletekre és a legtöbb szolgáltatás is szünetel. Egyelőre tűnik, a nőnapot is kénytelenek leszünk friss virág nélkül túlélni.

Délután jártunk a Nyugati környékén, ahol leginkább a katonák és rendőrök jelenléte, no meg a maszkok árulkodtak arról: valami nem a normális menetben halad.

Facebook Comments