Mínuszokkal és havazással indul a december

Sharing is caring!

Szerda éjjel ónos eső is jöhet, emiatt csütörtök reggelre nagy területen jégpáncél alakulhat ki az utakon.

Kedden az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosa csökken, a legtöbb helyen kisüt a nap – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A borult tájakon hószállingózás előfordulhat. A keleti, délkeleti szél az Alpokalja térségében időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Este általában erősen felhős, vagy borult lesz az ég, többfelé válik párássá a levegő, és képződik (zúzmarás) köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet. Néhol hószállingózás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet Hajnalra általában -8 és -1 fok között alakul.

Szerdán a köd, illetve a rétegfelhőzet nagy része napközben megszűnik, keleten, északkeleten több-kevesebb napsütés is lehet a fátyolfelhők mellett, főként az ország délnyugati felén számíthatunk tartósabban felhős területekre. Estétől délnyugat felől vastagszik a felhőtakaró. Keleten, északkeleten kisebb a csapadék esélye, a Dunántúlon és délen szórványosan előfordulhat hószállingózás, szitálás, néhol esetleg ónos szitálás. Az északkeleti, keleti szél a Dél-Dunántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -8 fok között valószínű, de a kevésbé felhős északkeleti részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Az Időkép szerint

csütörtök reggelre nagy területen jégpáncél alakulhat ki az utakon.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de keleten, északkeleten vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőzet. A keleti, északkeleti megyékben kisebb a csapadék esélye. Másutt sokfelé várható ismétlődő eső. A nyugati határ közelében havas eső, havazás, néhol ónos eső is előfordulhat. Az északkeleti, keleti szél több helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1 és +6 fok között valószínű, de nyugaton kissé hidegebb, délkeleten 7, 8 fok is lehet.

Pénteken eleinte jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délután egyre több helyen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Kezdetben a nyugati és a középső országrészben többfelé eshet az eső, néhol havas eső, ónos eső is előfordulhat. A délutáni, esti órákban inkább már csak keleten valószínű helyenként eső. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet Általában 3 és 8 fok között alakul, de délkeleten néhol 9, 11 fokot is mérhetnek.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük