Miskolcon döntöttek: enyhülnek a maszkviselés szabályai

Miskolcon döntöttek: enyhülnek a maszkviselés szabályai

Sharing is caring!

Veres Pál polgármester döntött: február 9-e kedd 0 órától enyhülnek a közterületi maszkviselés szabályai Miskolcon.

Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt november 11-én léptek hatályba azok a szigorú járványügyi intézkedések, melyek a mai napig érvényben vannak: ilyen például a szigorú kijárási tilalom vagy a maszkviselésre irányuló szabályok. Ahogyan akkor arról beszámoltunk novemberben Orbán Viktor azt követően, hogy kihirdette a rendkívüli szigorításokat, elmondta, hogy a közterületeken is kötelező lesz a maszkviselés, ám később kiderült, hogy ez a rendelkezés a 10 ezer fősnél nagyobb települések egyes közterületeire vonatkozik, és a polgármesterek dönthetnek abban a kérdésben, hol alkalmazzák ezt a lehetőséget. Ezt követően persze sorra jelentek meg a maszkviselésről szóló helyi szabályozások, így példának oka ezidáig Miskolcon is kötelező volt a közterületi maszkviselés.

Veres Pál polgármester azonban most úgy döntött, hogy enyhülnek a közterületi maszkviselés szabályai Miskolcon, a következők szerint:

A busz- és villamosmegállókban, a piacokon, a vásártereken, a bölcsődék, óvodák, iskolák bejáratának 10 méteres körzetén belül, illetve az egyébként is kötelező más jogszabály által szabályozott zárt terekben (tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, hivatalokban, ügyfélszolgálatokon) a maszkviselési kötelezettség továbbra is fennmarad, a többi közterületen azonban a jövőben már nem előírás többé.

Veres Pál polgármester a döntést azzal indokolta, hogy 2020 november első felében, amikor a szigorú maszkviselési rendelet született több, mint kétszer annyi megbetegedés volt, mint ma, amikor az oltás rövidesen lendületet kap, és december óta a megbetegedési tendencia csökkenő. A polgármester úgy fogalmazott, hogy Miskolc tavasszal és ősszel is bizonyította, hogy fegyelmezett, bölcs és kitartó. Miskolc polgármestere bízik abban, hogy a miskolciak az új, enyhébb szabályokat is be fogják tartani maguk és a város érdekében.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments