Mit jelent, hogy mutálódott a koronavírus Angliában, és miért fertőz sokkal jobban?

Sharing is caring!

Boris Johnson az brit miniszterelnök ma bejelentette a legszigorúbb korlátozásokat, azaz a teljes lezárást Délkelet-londoniak számára. Kiderült, hogy a koronavírus új törzse terjed ebben a városrészben.

A teljes kijárási tilalom egyelőre 1 napig tart, amíg a szakértők megbeszélik a további lépéseket – írja a Metro.

Johnson elmondta, hogy az új törzs 70 százalékkal fertőzőbb, mint a korábbi, de arra nincs bizonyíték, hogy ez a vírustörzs veszélyesebb is.

„Nincs bizonyíték arra, hogy súlyosabb megbetegedést vagy magasabb halálozást okozna, de úgy tűnik, hogy lényegesen könnyebben továbbadódik”

– fogalmazott a miniszterelnök, aki hozzátette: „a szakértői csoport korai elemzése azt mutatja, hogy az új vírustörzsben 23 különbség található az előzőhöz képest.”

A koronavírus új mutációja jelent meg Londonban, a legmagasabb készenléti szintet léptették életbe
mti-london.jpg
Az utóbbi időszakban jelentősen megugrott az új fertőződések száma. Összesen már 34 millió angliai lakost érintenek a sávos rendszeren belüli legszigorúbb készenléti intézkedések.

Chris Whitty tisztifőorvos azt mondta: “az új londoni megbetegedések körülbelül 60 százaléka az új vírustörzsnek köszönhető, ez is azt bizonyítja, hogy nagyon gyorsan terjed.”

A professzor úgy fogalmazott, elméletileg feltételezhető, hogy a változások némelyike ​​megváltoztathatja az immunválasz egy részét, de egyelőre nincs okuk feltételezni, hogy a vakcinák erre a vírustörzsre ne lennének hatással.

“Az viszont biztos, hogy nagyon gyorsan terjed, ezért feltétlenül ragaszkodnunk kell a legszigorúbb védekezéshez. Nagyon szigorú szabályok kellenek, hogy kordában tartsuk az új vírustörzset”

– fogalmazott a professzor.

A mutálódott vírus tünetei egyébként megegyeznek a korábbiakkal. Láz, száraz köhögés, íz és szagvesztés. A fáradság pedig mindkét törzs leggyakoribb tünete.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük