A lakosság nagy része nem tudja pontosan, hogy ezentúl hogy és mi alapján fizesse majd a számlákat, az általányos módszert válassza-e vagy diktáljon.

Összegyűjtöttünk néhány fontos tudnivalót, amiről sokan nem tudnak.

A rezsicsökkentés szempontjából teljesen mindegy melyik forma alapján fizetünk majd, hiszen mindkét esetben arányosan nő majd a számla az átlagot meghaladó fogyasztás esetében. Vagyis, ha nem történt az életünkben jelentősebb változás, nem kell senkinek sem nagy összegű számláktól tartania.

Aki átlagbérből, fizetésből él, esetleg nyugdíjas talán jobban jár, ha az általánydíjas elszámolás mellett dönt, így ugyanis a költségek jobban kiszámíthatóak lesznek. Az általánydíjas havi díja sem minden hónapban ugyanannyi, hiszen a szolgáltató az adott időszak átlagos fogyasztását veszi figyelembe.

Ugyanígy a rezsicsökkentés is az adott időszakra vetítve jelentkezik. Tehát amikor télen a fűtés miatt több gázt fogyasztunk, akkor a rezsicsökkentett keret is magasabb, mint a nyári hónapokban.

A szolgáltató úgynevezett „fogyasztási jelleggörbe alapú kedvezmény meghatározást” alkalmaz, ami annyit jelent, hogy figyelembe veszi a „szezonalitást”, és csak az átlag feletti fogyasztásra terhelik rá a lakossági piaci árat.

Év végén, amikor az elszámoló számla készül, a tényleges éves fogyasztás alapján korrigálják az árat. Ilyenkor lehet, hogy visszakapunk pénzt, de lehet, hogy valamennyit rá kell fizetni.

Hogyan lehet átállni?

Az átalánydíjasok bármikor kérhetik a fogyasztás szerinti fizetésre való átállást, de az átalányra csak az éves elszámolást követő 30 napon belül van lehetőség, és ez minden háztartásban más.

A számlán mindig szerepel az óraleolvasás várható időpontja. Most azonban mindenkinek érdemes bediktálnia az óraállását, akár átalánydíjas, akár fogyasztás alapján fizet, ugyanis a szolgáltató a bediktált óraállás alapján számolja el az eddigi fogyasztást, amit így mindenképpen rezsicsökkentett áron fog kiszámlázni.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítja – áll a közleményben.

Akinek eddig még nem sikerült a mérőóraállás rögzítése, annak az MVM javasolja, hogy augusztus 15-ig térjen vissza az mvmnext.hu/Ugyfelszolgalat címen elérhető online ügyfélszolgálatra vagy a telefonos ügyfélszolgálatra. A mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órában lehetséges az online felületen, illetve telefonon keresztül történő automatikus diktálással.

Az MVM Next felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a rendkívüli diktálás nem kötelező, és a kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleinknek nem is érdemes mérőállást rögzíteni a rendkívüli időszakban. 

Amennyiben az ügyfél augusztus 15-éig nem küldi el az aktuális mérőóra állását, nem érheti hátrány, ebben az esetben becsült érték alapján számlamegosztás történik és a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.

Hogyan lehet diktálni?

földgáz esetében interneten az mvmnext.hu/ugyfelszolgalat oldalon vagy az MVM Next appban lehet legegyszerűbben. Az MVM azt javasolja, hogy aki eddig nem regisztrált, érdemes rászánnia az ehhez szükséges néhány percet. A rendkívüli diktálás időszakában kivételesen regisztrálás nélkül is lehet diktálni az mvmnext.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat oldalon, a legalsó bal oldali menüpontban. Telefonon a 06-1-237-7777 számon, vezetékes telefonról pedig a 06-80-40-55-40 számon is diktálhatunk.

Az áram esetében azok az MVM Next ügyfelek, akik már 2021. szeptember 1. előtt is azok voltak, az mvmnext.hu/ugyfelszolgalat oldalon vagy az MVM Next appban diktálhatnak a legegyszerűbben. A villanyóra állását telefonon is fogadják a 06-62-565-780 számon, vezetékes telefonról pedig a 06-80-82-81-80 számon is.

2021. szeptember 1. előtt még ELMŰ-ÉMÁSZ felhasználási helyek esetében a ker.mvmnext.hu oldalon lehet a legegyszerűbben diktálni. Az applikációban nem működik a rendkívüli diktálás, de az app belépési adataival be lehet lépni az online ügyfélszolgálatra. Telefonon pedig az ELMŰ Hálózati Kft. területén a 06-20/30/70-938-3838, vezetékesről pedig 06-80-202-938 is lehet diktálni.Az MVM Émász Áramhálózati Kft. területén a 06-20-888-1260, 06-30-818-1260, 06-70-801-1260, vezetékesről pedig 06-80-424-526 számon is fogadják a diktálást.

Az E.ON áramügyfelek az eon.hu/ugyintezes oldalon vagy az E.ON Ügyfélszolgálat appban diktálhatnak. Telefonon pedig a 06-30-344-9488 számon, vezetékes telefonról pedig a 06-80-210-211 számon diktálhatnak.

Az ügyfélszolgálati irodákban is megadható a mérőállás. Ez valószínűleg hosszasabb várakozást jelent. Azt kérik, hogy az ügyfelek mindenképp vigyenek magukkal egy friss számlát a gyorsabb azonosítás és ügyintézés érdekében.

Kinek kötelező diktálni?

A diktálás nem kötelező. Az eddig megszokott fogyasztás folytatásakor valószínűleg nincs nagyon jelentősége annak, ha rögzítjük az óraállást. (Kivéve, ha nagyon nem bízunk a szolgáltatóban.) Viszonylag jól megbecsülhető, hogy az utolsó leolvasáshoz képest mostanáig mennyit fogyasztottunk. Ugyanakkor, ha lehetőségünk van spórolni, és például a következő hónapokban várhatóan kevesebbet fogyasztunk majd, mint tavaly, akkor érdemes az eddigi magasabb fogyasztásunk óraállását rögzíteni, hiszen az éves elszámoláskor azt még az eddigi kedvező áron kell elszámolnia a szolgáltatóak.

Trükközni nem nagyon lehet, az MVM fel is hívja a figyelmet arra, hogy mindenki a tényleges mérőállását pontosan diktálja be. Az eddigi fogyasztásától jelentősen eltérő mérőállást a számlázás során felülvizsgálhatják, és módosíthatják a hálózati elosztó leolvasása alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.