Az emlékeztető oltás beadatása hat hónap után javasolt – erősítette meg klinikai vizsgálatok eredményeit a BioNTech vezérigazgatója, aki elmondta, az antitestek szintje az oltást követő hetedik- kilencedik hónaptól kezd csökkenni.

Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója arra buzdítja a lakosságot, főleg az idősebbeket, hogy hat hónap elteltével adassák be az emlékeztető oltást, ellenkező esetben megfertőződhetnek, sőt, tüneteket is produkálhatnak – olvasható a Bild.de interjújában.

A német lap arról is ír, hogy az országban továbbra is az oltatlanok vannak többségben a kórházak intenzív osztályain. Az intenzíven fekvő betegek 74 százaléka nem kapott teljes körű védőoltást az utóbbi négy hétben – közölte az index.hu a Robert Koch-Institut legutóbbi jelentése alapján.

Február óta, amikor is nyilvánosságra kerültek a klinikai vizsgálatok 3-as fázisának adatai, kutatók egybehangzó véleménye az volt, hogy hat hónapig biztosan megvéd a súlyos betegségtől, a kórházba kerüléstől a vakcina. Ám már akkor jelezték, rendkívül fontos kérdés, hogy megjelennek-e olyan mutánsok, mert ettől csökkenhet a védettség mértéke. Most ez a helyzet bekövetkezett, megjelentek ezek a variánsok, így szükség van az időben beadott 3. oltásra, ami megerősíti az immunitást – állítja a szakember.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.