Müller Cecília: Szeptember 1. után meg kell akadályozni a járvány behurcolását

Sharing is caring!

Egy hete folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, de az elhunytak száma szinte változatlan, csak egy-egy esetet regisztrálnak – nyilatkozta az MTI-nek az országos tisztifőorvos, aki az alacsony halálozási arányt azzal magyarázta, hogy most leginkább a fiatalok körében terjed a vírus, ezért a betegség lefolyása jellemzően enyhe.

A megbetegedések száma az egész világon emelkedik, a járvány második hullámának idejét éljük

– mondta Müller Cecília.

Vasárnapra Magyarországon 292 embernél mutatták ki a koronavírust, ezzel 5961 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, de a betegségnek az elmúlt 24 órában nincs halálos áldozata.

Az országos tisztifőorvos szerint az esetszámok főként a külföldről való behurcolás és a közösségi terjedés miatt emelkednek, ezért szeptember 1. után meg kell akadályozni a behurcolást, és fontos, hogy csak egészséges ember menjen közösségbe.

Hangsúlyozta azt is, hogy megnőtt az egyéni felelősség a járvány elleni védekezésben. Továbbra is be kell tartani az alapvető higiénés szabályokat, mert azok fontosak a vírus terjedésének megakadályozásához. A maszkviselés az üzletekben és a közösségi közlekedésben kötelező, de mindenhol javasolt, ahol nem tartható a másfél méteres távolság.

via 24.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük