Müller Cecília üzent a moziknak: semmi értelme a családtagok közti helykihagyásnak, de ez a szabály

Sharing is caring!

Mint arról mi is beszámoltunk, a kormány új járványügyi szigorításai között szerepel többek között a mozik ültetési rendjének megváltoztatása is. Eszerint a színházakban és a mozikban csak három székenként ülhet egy ember, két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyek sem foglalhatók el – és ez alól nincs semmilyen kivétel.

A Cinema City pr- és marketing igazgatója a bejelentés után azt mondta, hogy bár a szabályt be fogják tartani, de azt nem tartjuk logikusnak, “éppen ezért a Mozisok Országos Szövetsége állásfoglalást kért az operatív törzstől, hogy a szabályt hogyan kell értelmezni: emberenként vagy tranzakciónként kell-e kihagyni a két ülést. Korábban a szabadtéri mozikról már kértünk hasonló állásfoglalást, akkor tranzakciónként kellett egy helyet kihagyni, azaz a közösen jegyet vásárlók egymás mellett ülhettek” – mondta.

Kapcsolódó
Cinema City: Életszerűtlen, hogy a családokat is szétültetik a mozikban
mozi2.jpg
Teljesen logikátlannak és nagyon károsnak tartják az új szabályozást.

A mozisok pénteken kaptak választ a Nemzeti Népegészségügyi Központtól, Müller Cecília megbízásából. Ebben azt írják:

“Gyakorlati szempontok szem előtt tartásával szükségesnek tartom arról is tájékoztatni, hogy

járványügyi szempontból nem jelent további kockázatot, ha az egy háztartásban élők megváltott ülőhelyük számát figyelmen kívül hagyva mégis egymás mellé ülnek a vetítés alatt, azonban tekintettel arra, hogy ez a jogszabály konkrét szövegével ellentétes és az előírások betartásának ellenőrzése a Korm. rendelet 5. §-a értelmében az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv hatáskörébe tartozik, kérem, hogy kérdésével forduljon az Országos Rendőr-főkapitánysághoz.”

Azaz járványügyileg nem gond, de a szabályt akkor is be kell tartani ilyen esetekben is.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük