Művészek és kutatók követelték Demeter Szilárd lemondását a Petőfi Irodalmi Múzeumnál

Sharing is caring!

A demonstráció résztvevői egyszerre, egymástól távolságot tartva olvastak fel verseket. Többek között elhangzott József Attila „Magyarország messzire van” című verse, Orbán Ottó „Magyarság” vagy József Attila „Levegőt!” című műve is.

Pauer Gyula szobrászművész “Cipők a Duna-parton” holokauszt emlékművét idézve a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója ellen tüntetők is cipőket helyeztek el az intézmény előtt.

A demostráción részt vevő művészek és kutatók egyszerre, egymástól távolságot tartva olvastak verseket.

Többek között elhangzott József Attila „Magyarország messzire van” című verse, Orbán Ottó „Magyarság” vagy József Attila „Levegőt!” című műve is.

Demeter Szilárd múzeumi munkatársai közösen határolódnak el a főigazgatótól
demeter_szilrad.jpg
‘Úgy gondolom, hogy a liberális multikulturális utópia is éppen annyira veszélyes, mint a nácizmus és kommunizmus volt’ – írja a PIM vezetője abban a körlevélben, melyet a dolgozóknak küldött.

A tüntetést az aHang szervezte, amelynek oldalán már több mint 28 ezren írták alá azt a közzétett nyílt levelet, amelyben Demeter lemondását követelik.

Demeter Szilárd az Origón megjelent cikkében azt állította, hogy „Európa Soros György gázkamrája” és hogy a magyarok meg a lengyelek jelentik ma az “új zsidókat”.

A petícióhoz számos híresség és politikus is csatlakozott.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük