Nagy-Britannia már ott tart, hogy hat embernél többen nem csoportosulhatnak

Sharing is caring!

Újabb eszközöket próbálnak bevetni a koronavírus terjedése ellen.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Hétfőtől, azaz szeptember 14-étől hat embernél többen nem gyűlhetnek össze Nagy-Britanniában – sem szabad-, sem zárt térben. A kormányzati tiltással az elmúlt időszakban új erőre kapó járvány ellen próbálnak fellépni. A korlátozás nem vonatkozik az iskolákra, munkahelyekre, és az úgynevezett Covid-biztonságos esküvőkre, temetésekre és szervezett sporteseményekre. Természetesen nem vonatkozik az egy háztartásban élőkre sem. A pubok vendégül láthatnak hatnál több embert, de a maximum hatfős csoportoknak távolságot kell tartaniuk.

A hatfős korlátot megsértők 100 fontos (több mint 40 ezer forintos) büntetéssel számolhatnak, de a sorozatos szabálysértés akár 3200 fontjába is kerülhet a csoportosulóknak.

A tiltás azt is jelenti, hogy adott esetben néhány család nem találkozhat például az összes nagyszülővel egyszerre. Egy öttagú családnak el kell döntenie, hogy egyik vagy másik nagyszülővel csoportosul.

A kormányzat szerint minden hét- vagy annál nagyobb létszámú társaságnak számolnia kell azzal, hogy a rendőrség feloszlatja és megbünteti őket.

Nagy-Britanniában az elmúlt hét napban átlagosan kétezer feletti esetet regisztráltak. A kormányzati döntéshozók attól tartanak, hogy az őszi és téli szezonális megbetegedések beköszönte miatt kritikus ponthoz érkezett a járványhelyzet.

Facebook Comments