Nagyanyáink tanácsai: praktikus ötletek a hétköznapokra, amik aranyat érnek!

Sharing is caring!

Hétköznapjainkat úgy élhetjük, és alakíthatjuk, ahogyan mi szeretnénk. Szabadon választhatunk, hogy rohanunk, sietünk, kapkodunk, belekeseredünk az életbe, vagy nyugodtan, praktikusan, és természetközelien éljük minden napunkat.

Olyan praktikákat mutatunk most, melyek segítségünkre lehetnek okosabban élni ebben a felgyorsult világban.

1. A tojássárgát néhány napig még frissen tarthatjuk, ha beletesszük egy csészébe, és annyi friss vizet öntünk rá, hogy ellepje. Tároljuk a hűtőszekrényben.

2.A fúró nem csúszik bele hirtelen a fali csempébe, ha előzőleg egy krepp papírt rögzítünk a felületre, és ezek keresztül kezdjük fúrni.

3.Miközben fúrunk, kérjünk meg valakit, hogy a keletkezett törmeléket porszívózza fel. Így megakadályozhatjuk, hogy minden csupa por, és törmelék legyen körülöttünk.

4.A szemöldök, és a szempilla sokkal dúsabb, és csillogóbb lesz, ha naponta ricinusolajjal kenegetjük.

5.Előfordul, hogy télen annyira jeges az út, hogy nem tudunk a kocsival menni rajta. Tartsunk mindig egy zsák homokot a csomagtartóban, ha egy ilyen nagyon csúszós szakaszra tévednénk, szórjuk meg homokkal.

6.Ha egy kevés sört adagolunk a fánk tésztájához, sokkal jobban felnő, és puffosabb lesz.

7.Ha burgonyafánkot készítünk, adjunk hozzá egy reszelt répát. Sütés után a fánk aranyszínű, és ropogós lesz.

8.Ültessünk a balkonládába levendulát, paradicsomot, vagy borsmentát. Helyezzük közel az ablakhoz, bejárathoz, és akkor megakadályozhatjuk, hogy a legyek elárasszák a lakásunkat.

9.Mindig először melegítsük fel a serpenyőt, és csak azután tegyük bele az olajat, zsiradékot. Így elkerülhetjük, hogy odaragadjon a hús, amit éppen sütni akarunk.

Szerző: tudasfaja.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük