Nagyobb állatokat is megölnek a brutális szúnyograjok a Laura hurrikán után

Sharing is caring!

Louisiana államban szarvasok és marhák is áldozatául esnek a vérszívók horrorisztikusan nagy csoportjának.

A Laura hurrikán óta olyan vastag szúnyogfelhők alakultak ki Louisiana állam területén, ami már a haszonállattartó gazdáknak is komoly fejfájást okoz – írja a Daily Mail.

A rajok olyan hatalmasak, hogy a csípések nagy száma komoly vérveszteséget és vérszegénységet okoz lovaknak és szarvasmarháknak, amik közül sok egyszerűen elpusztul a támadások következtében.

Dr. Craig Fontenot Ville Platte-i főállatorvos szerint egyetlen nap alatt legalább 300-400 szarvasmarha eshetett áldozatul a szúnyoginváziónak. Mint mondta, az állatok számára nem csak a csípések okoznak problémát: a szúnyograjok miatti folyamatos mozgás gyakran annyira kifárasztja őket, hogy egy idő után sokkal könnyebb prédává válnak a vérszívóknak.

Lovak is elpusztultak már a szúnyogapokalipszisben, de jellemzően kevesebben, aminek az a magyarázata, hogy míg őket főleg istállókban tartják, a szarvasmarhák órákig kinn vannak a legelőn, ahol a rovarok könnyebben végeznek velük.

Van olyan szarvasmarha-tenyésztő, aki 110 állatából 30-at vesztett el így, az anyagi kára pedig 100 ezer dollárra rúg.

Ugyan hamar megkezdték a szúnyogok irtását, de a probléma ettől függetlenül még hetekkel később is fennáll. Mint a cikk elmlékeztet, a 2002-es Lili és 2005-ös Rita hurrikán után is előfordultak hasonló esetek.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük