„Nálunk mindenki igent mond a kínai vakcinára, akivel tudunk három mondatnál többet beszélni”

„Nálunk mindenki igent mond a kínai vakcinára, akivel tudunk három mondatnál többet beszélni”

Sharing is caring!

Egy fővárosi rendelőben tegnap 30 Sinopharm kínai oltást adtak be, ma ugyanennyit és 11 AstraZenecát is. Az asszisztenstől tudjuk, hogy át kellett venniük egy másik praxis betegeit is, mert az ottani idős orvos és ápoló nem vállalták a vakcinák beadását.

„Nehéz ezt a pörgést követni, pláne idősebbeknek” – utalt az asszisztens a folyamatosan érkező utasításokra, szabályokra.

Azt mondja, náluk nem volt gond a kínai oltásra összeszedni az embereket.

„Nálunk mindenki igent mond, akivel tudunk három mondatnál többet beszélni.”

Nem beszélik rá az embereket, de ha valaki csak az ellene szóló érveket sorolja, annak elmondják, hogy akinek egészségügyileg adható, annak ez egy jó, biztonságot adó vakcina, alig van oltási szövődménye, és jobban véd a mutánsok ellen is. Ráadásul ez most elérhető, nem tudni, meddig kell várni másra, és járványban az idő nagy úr.

A behívottakból azonban többen nem kaphatták meg az oltást. „Egyikük három éve nem volt orvosnál és most 180 volt a vérnyomása, egy öreg pár olyan rossz állapotban volt, hogy most nem kaphatnak semmit, egy másik párról kiderült, hogy találkoztak koronás emberrel, ekkor sem oltunk, és lázas beteget sem, olyan is volt.”

A napokban a helyi önkormányzat segítséget ajánlott nekik. Az asszisztens szerint a betegeknek szállításban és az adatlapok kitöltésében jól is jönne a támogatás. “Sok öreg egyedül él, nehezen mozog, busszal nehéz közlekedni. A papírokat is nehezen töltik ki, nem látnak, nem hallanak, nem visznek szemüveget.”

Szerinte ugyanakkor a háziorvosokra az oltásokkal akkora teher hárul, hogy a fő feladataikra már alig marad idő.

„Az oltás szervezése miatt a betegellátásra se idő, se lehetőség. Pedig covid van, nem is kevés. A rák se megy nyaralni. És ezek a betegek elvesznek, meghalnak vagy már operálhatatlan állapotban kerülnek kivizsgálásra.”

Az asszisztens szerint úgy lehetne felgyorsítani a folyamatot, ha kapnának egy egészségügyi dolgozót, aki oltana és egy adminisztrátort. “Eközben mi ketten, az orvossal vizsgálhatnák a beteget. Akiket jól ismerünk, nincs semmi bajuk, küldenénk oltópontra. Ott kellene egy orvos, egy nővér és húsz egyéb segítő, akár katonákból.”

 

KAPCSOLÓDÓ

Éva nem tudja, hová tűnt a 93 éves férje regisztrációja, Müller Cecíliának is hiába írt levelet
Hivatalról hivatalra küldözgették a férje miatt aggódó feleséget, aki mielőbb szeretné beoltva tudni a 93 éves férfit. Még mindig nem világos, mit tehet, aki hiába regisztrált.

Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos csütörtökön oltott 40 embert kínai vakcinával. Neki hárman mondtak nemet a Sinopharmra. Elfogadta és mondta, hogy akkor várniuk kell más oltásra, de nem tudja, mikor kerülnek sorra.

„160 fős listám van például a Pfizerre, az eddigi tapasztalat szerint hetente csak 6-8 beteget lehet oltópontra küldeni. Rendelőben is szívesen oltanánk vele, ha kapnánk.”

A doktornő szerint a NEAK-tól kapott listák nem tökéletesek, de megoldják.

„Volt olyan beteg a kínai vakcinára előjegyezve, aki immungyengítő gyógyszert kap. Nyilván nem adom be neki az inkativált vírust, inkább beküldöm oltópontra Pfizerre. A héten két beteg jelezte, hogy levélben  regisztráltak, de nem kerültek fel a listára. Arra kértem őket, regisztráljanak valakinek a segítségével a NEAK-on keresztül”

Aki a regisztrációja ellenére lemaradt, az Államkincstárhoz kell fordulnia

Amennyiben a postai küldemény esetlegesen nem érkezett meg a 60 év feletti személyhez, lehetőség van a levél újraküldésének kérésére. Ehhez a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságát szükséges felkeresni az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Telefonszám:06-80-204-884, e-mail: [email protected]

Ügyfélfogadási idő: H,K,Cs: 7:30-15:45, Sze: 7:30-18:00, P: 7:30-13:00

A beazonosításhoz szükséges adatok: ellátás folyósítási törzsszáma, név, lakcím, anyja neve, születési idő, TAJ szám.  Forrás: koronavírus.gov.hu

Mangó Gabriella azt mondja, a betegek bíznak benne, nem nehéz oltásra várókat találnia.

„Mindent szakmai szempontból nézek. A betegeim tudják, hogy őszinte ember vagyok. Azt mondom, minden vakcina jobb, mint a koronafertőzés. Ha valakinek nem biztonságos az egyik oltóanyag, azt nem ajánlom neki. A kínai magas százalékos védettséget ad. A gyerekeket is ilyen hatásmechanizmussal készült oltásokkal oltjuk. Nem kell a rossz kínai tömeggyártásra koncentrálni. Az ottani kutatóközpontokban is tudósok dolgoznak, az pedig mindenhol tudós, aki sokat tanult és elhivatott.”

Szerinte a kínaival a legegyszerűbb, leggyorsabb, legtakarékosabb oltani. „Egyszerűen csak ki kell venni a dobozból a fecskendőt és be kell adni. Ez nem olyan, hogy 1 ampullában van 10 adag, amit próbálunk egyenlő részekre szedni. Sokszor nagyobb fecskendővel, nagyobb tűvel dolgozunk és mindig veszítünk is bennmaradt oltóanyagot. A kínai viszont egy egyenként csomagolt töltött fecskendő, tűvel ellátva.”

Szerinte nagyon jó hangulatban zajlik az oltás, nagyon örülnek az emberek.

„Ez egy reménysugár, hogy egyszer visszatér a normál életünk. Látszik, hogy elmozdultunk előre.”

Az ő 2500 fős praxisából eddig 60-an kaptak eddig Pfizert, 20-an AstraZenecát és 40-en Sinopharmot. Modernát ő eddig nem kapott és Szputnyikra alkalmas, 60 és 74 év közötti egészséges embere sincs.

Ő szeretne ennél gyorsabban oltani, azt mondja, egy nap alatt beoltana akár 600-1000 embert is, ha lenne elég vakcina, és ha kapna segítségként adminisztrátorokat.

Problémák náluk is akadnak. A héten például nem kaptak információt arról, mikor oltanak az oltóponton. A doktornő szerda délben egy másik kérdéssel telefonált oda, így derült ki, hogy délutánra ott kellene lenniük az ő betegeiknek is. Fél 1-kor felhívtak gyorsan 16 embert, majd utóbb kiderült, hogy közülük csak 8-at kell aznap küldeni, a többieket csak másnap. Így aztán újra hívhatták a 8 embert, hogy mégsem kell rögtön rohanniuk.

„Egyszerre két telefon van a fülemen és úgy próbálom megértetni magam, nem azt nem Önnek mondtam, hogy várjon, Ön csak mondja, mi a panasz. Kint meg várnak a betegek beutalóra vagy kivizsgálásra.”

Ráadásul neki van egy Facebook oldala 23 ezer követővel, és egy koronavírusosokat segítő csoportja. Most úgy döntött, szerdáig kikapcsolja minden telefonját. Ha nagy baj van, a férje telefonján elérik.

Azt mondja, október eleje óta csak karácsonykor volt szabad. Hétköznap 12 órakat dolgozik, és hétvégente is 3-4-et, most muszáj picit pihennie.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük