Többszöri nekifutásra elkelt Vajna Tímea ékszercéges érdekeltsége, a bő két éve felszámolásba dőlt Dorottya Diamond Palace Kft. vagyona: 1,28 millió forintért adtak túl az ékszerkészleten és a bolt berendezési tárgyain. Ez az a belvárosi üzlet, amelyben résztulajdonos volt Vajna Tímea a Beauty Enterprises Kft.-n keresztül, és amelyről az özvegy Andy Vajna halála után azt mondta, hogy „folyton loptak belőle”.

A felszámoló Lubin Invest Zrt. legutóbb szeptemberben hirdetett nyílt pályázatot az ékszerbolt vagyontárgyaira, a becsértéket 1,6 millió forintban állapították meg, a minimálárat (amennyinél kevesebbért nem adhatták el a vagyont) 1,28 millió forintnál húzták meg. Az eredményhirdetés szerint éppen ennyit, a becsérték 80 százalékát volt hajlandó adni a nyertes, egy forinttal sem többet.

137 ékszer volt a csomagban – (fekete) gyémántok, kő nélküli aranygyűrűk és többféle féldrágakő, turmalin, zafír és opálkő szerepelt a pályázathoz mellékelt listán –, ezek értékét összesen egymillió forintra lőtték be. Az üzlet berendezéseit, köztük vitrint, kamerát, hét páncélszekrényt, de még a kávéfőzőt és a fürdőszobabútort is, 600 ezer forintra árazták be.

Bő egy éve, tavaly októberben hirdette meg a felszámoló először azt, ami az üzletből megmaradt, akkor még 5,7 millió forintra tartotta a gyémántos cég vagyonát, és a minimálárat se engedte ennél lejjebb. Tavaly novemberben, a második próbálkozásra a Lubin Invest már négymillióért is eladta volna a vagyont, de hiába. Mivel nem akadt jelentkező, a felszámoló egyre alacsonyabb árral próbálkozott, míg végül, hatodik nekifutásra, 1,28 millió forintért akadt vevő. Ez azt jelenti, hogy Vajna Tímea luxusboltjának készletén és a berendezésein az első pályázathoz képest négy és félszer alacsonyabb áron sikerült túladni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.