Négyezer kilométert sodródott egy időkapszula az Északi-sarkról

Sharing is caring!

A jégbe rejtették, de az hamarabb elolvadt, mint gondolták.

Két ír szörfös bukkant arra a henger alakú tartályra, amely egy időkapszulát rejtett, és amelyet orosz északi-sarki felfedezők indítottak útjára. Az időkapszula a becslések szerint négyezer kilométert tett meg, mire az ír partoknál megtalálta a két szörfös.

Az időkapszulában levelek és fotók találhatók a felfedezőkről a világ második legnagyobb jégtörő hajóján, amely az 50 Éves Győzelem nevet viseli, 2018-ból.

A tartályt megtaláló egyik szörfös azt mondta, fogalma sem volt, mi lehet benne, ezért elővigyázatosságból szabadtéren nyitotta fel.

Russian Time Capsule Washed up at Bloody Foreland [1.50] Imagine walking along the beach up in North West Donegal and…

Posted by Mark Patterson Show on Wednesday, 4 November 2020

Az 50 Éves Győzelem 140 utast képes befogadni, és akár 2,5 méter mély jeget is képes törni. A tartályban a levelek, mellett menüket, söralátéteket, dugókat is találtak, valamint több fotót a 2018-as expedícióról.

Az egyik levelet egy orosz blogger írta, ő megerősítette, hogy az időkapszula tartalma a 2018-as útról származik. A tartályt az északi-sarki jégbe rejtették, amely ezek szerint elolvadt, az időkapszula pedig megindult a 4000 kilométeres útjára. A blogger azt mondta, a legtöbben azt gondolták, hogy csak 30-50 év múlva bukkannak majd rá.

Facebook Comments