Négylovas hintón kísték utolsó útjára

Sharing is caring!

Négylovas hintón, cigányzenével kísérik utolsó útjára Nagy Grófót, aki néhány hete elkapta a koronavírus-fertőzést, napokra lélegeztetőgépre került, s bár úgy tűnt, javul az állapota, váratlanul rosszabbul lett és december 3-án elhunyt. A zenésznek rengeteg tisztelője volt, akiknek jelenlétére a búcsúztatón számított is a család. A roma folklór királyaként tisztelt id. Kozák László temetését, ahogy azt korábban megírtuk, óriási előkészület előzte meg.

(A legfrissebb hírek itt)

Szombat délelőtt hatalmas tömeg várta, hogy betérhessen Grófo utolsó útjára, a tömegben feltűnt Farkas Flórián is. A kapukat 10 óra után nyitották meg. Komoly a készültség, közel 30 biztonsági ember őrzi a rendet. A szertartáshoz egy mobil színpadot is rendelt a család, amely a bejáratnál várakozott.

Grófo koporsóját díszes lovasfogat szállítja, a kocsi mögött férfiak énekelve kísérik a menetet, ami 10:15 kor indult el.

Hintón kísérik utolsó útjára Nagy Grófót / Fotó: Varga ImreHintón kísérik utolsó útjára Nagy Grófót / Fotó: Varga Imre

A gyászolók között Bódi Margó és Guszti, valamit Nótár Mary, L.L. Junior és Gáspár Győző is feltűnt. A sor nagyon lassan halad a sok ember és a lovaskocsi miatt. Lépésről lépésre jutnak előre, a temető szélén óriási színpad várja a gyászolókat, terített asztalokkal.

Az egyik szervező szerint több, mint 200 ember gyűlt össze, a helyszínen lévő kollégánk szerint azonban olyan 350-en lehetnek.

A kriptában elhelyezték Grófo kedvenc hangszerét, székét, ételt is italt is, ezekkel együtt temetik majd.

Közben megérkezett Galambos Lajos is.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük