Némileg váratlan időzítéssel, csütörtök este fél 10-re rendkívüli Kormányinfót hirdetett a Miniszterelnökség Marad a benzinárstop és biztosított az üzemanyag-ellátás Magyarországon címmel, amire a megszokott Gulyás Gergely miniszter mellett Hernádi Zsolt Mol-vezér is hivatalos volt.

Gulyás Gergely kezdte, felvázolta, miért mentek fel az energiaárak (háború), illetve mit tett a kormány (árstop). Sok híresztelés jelent meg szerinte arról, hogy a kormány nem akarja tartani az árstopot, és nem lesz elég benzin és gázolaj. Szerinte vannak nehézségek, de a Mol képes ellátni a teljes magyar piacot. A benzinturizmus és a pánikkeltés miatt megnőtt a fogyasztás, ezért több  döntést hoztak:

  1. A 7,5 tonna feletti gépjárművek és a 3,5 tonna feletti külföldi autók csak a nagynyomású kútoszlopon, piaci áron tankolhatnak. A mezőgazdasági gépek kivételek ez alól, nyomott áron vásárolhatnak üzemanyagok.
  2. A kormány 20 forinttal csökkenti az üzemanya jövedéki adóját.
  3. A rendőrséget utasították, hogy rémhírterjesztéssel indítsanak eljárást azok ellen, akik az ellátás akadozásáról írnak, beszélnek, illetve azok ellen, akik nem üzemanyagok tárolására való helyre nyomnak benzint, dízelt.
  4. 22 órakor lép hatályba, a nagy nyomású kútoszlopoknál lehetne fennakadások. Péntektől a hosszú hétvégén kamionstopot léptetnek életbe.

Hernádi Zsolt elmondta, minden jól működik, az olajvezetékek is, az Adriáról is tudnak hozni olajat. „A Molnak van elegendő készlete és elegendő finomító-kapacitása, hogy a magyarországi fogyasztást fedezni tudjuk vele” – mondta. A megnövekedett forgalom annak köszönhető most szerinte, hogy a telephelyek helyett a nyilvános benzinkutakon vették fel az üzemanyagot, ilyenek a busztársaságok, szállítmányozási cégek. Beszélt a benzinturizmusról, pánikvásárlásról is (a Covid idején történt wc-papír felhalmozáshoz hasonlította ezt).

Hernádi ezután millió literekben magyarázta, mennyi üzemanyagot állítanak elő, mennyit kinek adnak el. Az utóbbi napokban ennek a háromszorosára támadt igény, erre meg nem volt logisztikájuk. Szerinte 0-24 órában szállítják a benzint és gázolajat, de így is nehéz a helyzet. Az első számú feladat Hernádi szerint, hogy a nagy gépjárművek ismét a telephelyeken történjen a kiszolgálás, vagy a nagynyomású (80 liter/perc) kutakon tankoljanak.

Mi történt a benzinárral?

Többek között az ukrajnai háború és az arra adott nyugati válaszreakciók miatt is megállíthatatlanul emelkednek az olajárak a világban, amit a magyar kormány kis- és nagykereskedelmi árplafonokkal próbált megfogni. Azonban ahogy arról több cikkben (sőt videóban) is beszámoltunk, nem várt következményekkel járt az árstop: először a kis benzinkutak nem tudták kigazdálkodni az így kieső bevételt (drágábban veszik a benzint, gázolajt, mint el tudják adni), így sorra húzták le a rolót.

Ekkor lépett be a nagykerekre vonatkozó árstop, ami miatt a Molon kívül minden nagy olajszállító cég azt mondta, nem éri meg ezen túl petrolkémiai termékeket eladni a kiskereskedő partnereknek. A lakosság az árstop mellett az utóbbi napokban azt érzékelte, hogy előbb mennyiségi korlátokat vezettek be több benzinkúton (akad, ahol csak 25 litert lehet tankolni), majd roham indult, a nyugati határtól Budapesten át Kelet-Magyarországig sorok kígyóznak a kutak előtt, amit a szomszédos országokból jövők benzinturizmusa is súlyosbított. A Mol vezetése nyugtatni próbált, de a sorok nem szűntek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.