Nélkülöznie kell Szilágyi István özvegyének

Sharing is caring!

Egy hónap alatt csupán 162 ezer forint gyűlt össze Szilágyi István özvegyének, Humenyánszky Jolánnak még néhány napig megtekinthető kiállításán.

A pénzt a tárlatnak helyet adó fővárosi bevásárlóközpont is megtoldja 100 ezer forinttal, de az így sem elég a téli tüzelőre, nemhogy a megélhetésre. Hiszen Jolika néni 30 millió forinttal tartozik a banknak és még a börtönben ülő fiát is szeretné támogatni.

– Muszáj törlesztenem, ráadásul ugyan még van tűzifám a fűtéshez, de télire már nem lesz elegendő. Sok kedves ember segít, de végre a saját pénzemből is vehetek. Hirdetjük a házat, volt is pár érdeklődő. Ha eladnám, talán kifizetheném a kölcsönt és még jutna egy pici lakásra is az árából – mondta a Blikknek Jolika néni, aki úgy számol, tavasszal elhunyt férje filmjei után jogdíj is érkezhet még, amellyel kiegészítheti alacsony nyugdíját.

Az egy hónapja nyitva tartó kiállításon Szilágyi István személyes tárgyaira, a róla készült fotókra, rajzokra, színpadi kellékeire, valamint a művész házaspár közös bútoraira és Humenyánszky Jolán szobraira lehetett licitálni. Úgy tudjuk, bár sok jó szándékú érdeklődő érkezett az árverésre és adományoztak is az özvegynek,a bútorok és a szobrok nem találtak gazdára, így azokat hamarosan visszaszállítják Joli néni XVII. kerületi otthonába.

Facebook Comments