Nem gyógyítja, hanem táplálja a rákos daganatot a citrom

Sharing is caring!

Nincs kétség, hogy a C-vitaminnak rengeteg előnye van, erősíti az immunrendszert, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését. Jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit. Egy friss kutatás szerint viszont a daganatos megbetegedések gyógyításában nemcsak nem hatásos, de kifejezetten káros is lehet a C-vitaminos kezelés, mindegy, mit mond Schobert Norbi – az ész nélküli citromléfogyasztással a daganatot tápláljuk, legalább is a mellrák, a prosztatarák és a leukémia esetében biztosan.

A különböző rákfajták gyógyítására és megelőzésére a magas C-vitaminfogyasztás továbbra is megosztó téma. Akadnak olyan kutatások, amelyek összekapcsolják a C-vitamin fogyasztását a rák kialakulásának alacsonyabb esélyével, de a chilei Concepción Egyetem kutatói szerint ez csak addig működhet, amíg nincs tumor a szervezetben, onnantól ugyanis a C-vitamin inkább táplálja a daganatot, mintsem segít az elpusztításában.

MAMMOGRAPHY EXAMINATION 
Reportage in a radiology service in a hospital in Haute-Savoie, France. Digital mammogram. 

AMELIE-BENOIST / BSIP
Fotó: Europress fotóügynökség

A szervezetben a C-vitamin két formájában található meg: oxidált formájú dehidroaszkorbinsavként és  redukált formájú aszkorbinsavként. A chilei kutatók kimutatták, hogy a daganatok képesek az oxidált formájú anyagot magukba gyűjteni, átalakítani redukált formájú aszkorbinsavként, amellyel táplálni tudják a tumorsejteket. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag a C-vitamint használják táplálékként, ami ellenállóbbá teheti őket a kezelésekkel szemben.

A kutatók melldaganatból kinyert sejtekkel dolgoztak, így ennél a ráktípusnál biztosan kockázatos lehet C-vitamin terápiát alkalmazni.

via 24.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük