A legújabb benzinárstop-szigorításnál be kellene szkennelni a forgalmikat, hogy a NAV ellenőrizni tudja a jogosultságot a 480 forintos üzemanyagra. Rejtett kamerás felvételek alapján ez egyelőre nem működik.

Ezen a héten szokatlan módon szombaton tartottak kormányinfót, ahol további szigorításokat jelentettek be az benzinárstopra: már aznap déltől csak a magánszemélyek által üzemben tartott autókba lehet hatósági áron, 480 forintért üzemanyagot tankolni. A szigorítás részeként kötelezik a kutasokat, hogy

szkenneljék be a forgalmi engedélyeken lévő vonalkódot, hogy ezek alapján a NAV ellenőrizni tudja a szabályok betartását.

Csakhogy az RTL Híradó rejtett kamerákkal ellenőrizte, vajon tényleg ellenőrzik-e a vonalkódokat, de akárhány helyen voltak, ez mindenhol elmaradt. Igaz, a vonalkód ugyanazokat az adatokat tartalmazza, mint amelyek leolvashatók a forgalmiról is.

A híradó kiemeli: a drágulás az egyéni vállalkozók autóit is érinti, és ehhez hasonlóan azokat is, akik számlát kérnek a tankolásról egy cég nevére. Ha viszont valaki munkahelyi kiküldetésen a saját kocsiját használja, azzal 480 forintos üzemanyagáron számolhat el a munkáltatónál.

(Nyitóképünk 2022. július 31-én készült)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.