Nem taníthat óvodában a tetovált pedagógus, mert megijedt tőle egy kisgyerek

Sharing is caring!

A francia pedagógus elfogadásra igyekszik tanítani a diákjait.

A 35 éves Sylvain Helaine szomorúan fogadta a hírt, hogy nem taníthat többé óvodás korú gyerekeket. A pedagógus a Docteur Morere általános iskola óvodájában dolgozott, ahonnan azután tanácsolták el, hogy egy hároméves szülei panaszkodtak: a gyereknek rémálmai lettek a férfi láttán. Helaine ugyanis tetőtől talpig ki van tetoválva, az arcát és a nyelvét is kivarrták, műtéti úton még a szeme fehérjét is feketére festette.

A kicsit a férfi egyébként nem tanította. Akiket igen, azokat szerinte az első sokk után már egyáltalán nem zavarja a kinézete, és a szüleiket sem. „Azért nem, mert ők ismertek. Az emberek csak akkor feltételezik a legrosszabbat rólam, ha csak távolról látnak” – mondta Helaine.

A pedagógus ügyében döntést hozó, illetékes oktatási hivatal azt közölte: abban állapodtak meg vele, hogy hat évnél kisebbeket a továbbiakban nem tanít, azokat a gyerekeket ugyanis „megijesztheti a külseje”.

Helaine, akin eddig nagyjából 460 órát dolgoztak tetoválóművészek, azt mondja, a történtek nem tántorítják el attól, hogy a hivatását űzze. „Általános iskolai tanár vagyok… szeretem a munkám” – idézte a Reuters.

A férfi arról is beszélt, hogy 27 éves volt, amikor először tetováltatta magát. Akkoriban egy londoni magániskolában volt tanár, és elmondása szerint „egzisztenciális válságot élt át”. Azóta a tetováltatás a szenvedélyévé vált.

Reméli, hogy sikerül megtanítania a diákjainak a normától eltérő emberek elfogadását. „Így talán, amikor felnőnek, kevésbé lesznek rasszisták, homofóbok, és nyitottabban állnak majd a világhoz” – tette hozzá.

Facebook Comments