Nem valószínű, hogy idén véget ér a járvány – állítja az Egészségügyi Világszervezet

Nem valószínű, hogy idén véget ér a járvány – állítja az Egészségügyi Világszervezet

Sharing is caring!

“Véleményem szerint nagyon korai és valószínűtlen azt gondolni, hogy az év végére túlleszünk a koronavírus-járványon – mondta Ryan egy keddi sajtótájékoztatón. – Amit viszont meg tudunk tenni, ha okosak vagyunk, az az, hogy véget vetünk a kórházi kezeléseknek és a haláleseteknek, a tragédiának a világjárvánnyal összefüggésben”  – summázta. Elmondása szerint a WHO jelenleg arra összpontosít, hogy a lehető legkisebb mértékűre csökkentse a fertőzés mértékét, és minél több embert oltsanak be a koronavírus ellen.

Vásárlók szájmaszkban egy római piacon / Fotó: Unsplash

A vakcinaszállítmányokat illetően a helyzet már javult a 10 héttel ezelőttihez képest, bár “hatalmas kihívások” fordulnak elő elosztásukban, Ryan szerint az előny pedig továbbra is a vírusnál van. “Ha a vakcinák nem csak a halálesetekre és nem csak a kórházi kezelések számára kezdenek el hatni, hanem jelentős hatásuk lesz a terjedés dinamikájára és annak kockázatára, akkor, azt hiszem, hogy közelebb fogunk jutni ahhoz, hogy kordában tartsuk a világjárványt” – tette hozzá.

Magyarországon jelenleg ötféle vakcinával oltanak, a kormány szerint ezen a hétvégén szombaton és vasárnap tömeges oltás lesz, több mint 70 ezer adag AstraZeneca vakcinával oltanak be 60 év alatti krónikus betegeket.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük