Nőhet a bírság: többet fizethetnek azok, akik maszk nélkül mennek be a boltba

Sharing is caring!

A Magyar Nemzet úgy tudja, már a kormány előtt van a pénzbüntetés megemeléséről szóló javaslat.

Kezdeményezte a kormánynál az Országos Kereskedelmi Szövetség, hogy a maszkviselési kötelezettség kiterjesztése és az azzal kapcsolatos ellenőrzések szigorítása érdekében növelje meg a boltokban tetten ért szabálysértőknek járó bírságösszegek alsó, jelenleg ötezer forintos határát – közölte a Magyar Nemzettel a szövetség főtitkára.

Vámos György szerint azért kellene szigorítani, mert a járványügyi helyzet mostanra drámaivá vált, és akár életek múlthatnak a lakosság felelős magatartásán a nyilvános helyeken.

Úgy gondolja, a büntetési összeg elrettentő erejű emelése még nagyobb figyelemre készteti majd a vásárlókat.

Kapcsolódó
Szigorításról döntött az Országgyűlés: többet kell fizetni a hatósági házi karantén megsértéséért
koronavirus-karanten-mti-foto.jpg
50 ezer forintról 150 ezer forintra növelték a hatósági házi karantén megsértése miatt kiszabható legmagasabb bírság összegét.

“Nem a bírságolás a cél, hanem a védekezésben egyre általánosabbá váló védőviselettel kapcsolatos fegyelem erősítése. Ezért nem azt javasoljuk, hogy már a legenyhébb esetekben is pénzt fizettessenek, hanem azt, hogy a bírságolásra eddig is alapot adó helyzetekben – például amikor a többi jelenlévőt veszélyezteti a szabályszegő – markánsan emelkedjen az alapösszeg”

– mondta a főtitkár.

A Magyar Nemzet úgy tudja, már a kormány előtt van az erről szóló javaslat.

Vámos György azt is elmondta, támogatják azt a szakszervezeti felvetést, hogy az ünnepi bevásárlások idején nagyobb erővel biztosítsák az áruházláncok a kötelező ellenőrzési feladatok ellátását.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük