Nyolc másodpercre hagyta el a karantént, egymillióra büntették

Sharing is caring!

A tajvani hatóságok nem viccelnek, ha a járvány terjedésének megakadályozásáról van szó.

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Százezer tajvani dolláros, azaz több mint egymillió forintos pénzbüntetést kapott egy férfi Tajvanon, mert 8 másodpercre elhagyta a számára karanténnak kijelölt szobát Kaohsziung város egyik hotelében – adta hírül a CNN az állam központi hírügynökségére hivatkozva.

A Fülöp-szigeteki vendégmunkás épp csak kilépett a folyosóra a szobájából, amit a biztonsági kamerákon keresztül látott a szálló személyzete. A szabályszegést azonnal jelentették az illetékes hatóságnak, amely kiszabta a bírságot.

Tajvanon a karanténban lévőknek tilos elhagyniuk a szobájukat akár a legrövidebb időre is.

A helyi egészségügyi minisztérium szerint Kaohsziug városban 56 karanténhotelt jelöltek ki, amelyekben 3 ezer szoba van.

A CNN megjegyezte: Tajvan rendkívül hamar reagált a járvány kipattanására, már tavaly december 31-én megkezdték a kínai járatok utasainak szűrését, a kormány pedig jelentős összegeket költött a tömeges tesztelésre és a gyors és hatékony kontaktkutatásra.

A szigeten, amelynek 23,5 millió lakosa van, hivatalosan 716 koronavírus-fertőzöttet és hét halálesetet regisztráltak.

Facebook Comments