Ő most a legidősebb ember a földön – Az előző rekorder januárban hunyt el

A Tokióban élő férfi szerint az örök élet titka nem egy akkora nagy titok. Egyszerűen csak mosolyogni kell, ennyi az egész.

A Guinness-rekorder férfi Chitetsu Watanabe, február 13-án lett egészen pontosan 112 éves és 345 napos. Az aggastyán 1907-ben született egy kisvárosban, Japán északi részén. Az öregúr szereti az édességeket, például a pudingot és a tejszínhabos dolgokat.

Már 10 éve foglalkozik bonszai fák faragásával. Több akoltátásából nyílt már kiállítás a környéken. Watanabe gyerekként cukornád-ültetvényeken dolgozott Tajvanon. 18 évig élt itt, aztán feleségül vette Mitsue-t, akivel öt gyereket neveltek föl. A második világháború után visszatért szülővárosába, Niigata-ba, és egészen nyugdíjig a helyi prefektúra vezetőségében dolgozott.

Kertjében a kizárólag maga által termesztett zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztotta. Február 12-én kapta meg a hivatalos papírokat arról, hogy ő most jelenleg a legidősebb ember a földön. A férfi egy idősek otthonában él, és köszöni szépen remekül érzi magát. A hosszú élet titka szerinte annyi, hogy ne tartsd magadban a haragot és mindig mosolyogj.

Az előző rekorder egy japán nő volt, Masazo Nonaka, aki sajnálatosan januárban hunyt el. A valaha élt legidősebb ember szintén japán, egy Kane Tanaka nevű nő. Ő 117 évesen hunyt el.

Mi a véleménye a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük