Egy éve folyik már a tárgyalás a PKKB-n az IBH Depo Zrt. ügyében különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt, de a céget irányító férfi, Sz. Zoltán egyes károsultaknak egyenesen tagadta, hogy ő írta volna alá papírokat, vagy hogy a sértettet látta volna.

„Én kerültem nehéz helyzetbe, mert jelzáloghitelből kellett magamnak egy lakást vennem nyugdíjas koromra. De miután lenyúlták a megtakarításunkat, mégis azt éreztem a tárgyaláson, mintha én lennék a vádlott” – ecsetelte kálváriáját a hatvanéves, fővárosban élő Nagy Zsóka a Blikknek. Az asszony bedőlt a csalóknak, mikor azzal kecsegtették, visszavett banki ingatlanhoz juthat, jó áron.

„Sz. Zoltán próbálkozott időközben elhunyt férjemet hibáztatni, amit kikértem magamnak, mondván, nem változtat azon a dolgon, hogy tartozik nekem. Sz. Zoltán megpróbált ledumálni, és kijelentette azt is, hogy szembesítés csak részlegesen történt meg. Megpróbált ugyan bocsánatot kérni, de elmondtam, hogy amit velem, és a sorstársaimmal tett, arra nincs bocsánat. Ha meghallom a cégvezető nevét vagy a hangját, már teljesen rosszul vagyok” – tette hozzá Nagy Zsóka.

Az ügyről a sajtóban már megjelent, hogy a cég refinanszírozó társaságok, pénzügyi szolgáltatók portfóliójában található ingatlanok tehermentesítését és értékesítését vállalta a piaci ár alatt. Az ügyfelek az előszerződés megkötésekor előleget, illetve foglalót tettek le, az adásvételi szerződést azonban már nem tudták megkötni, és a befizetett millióikat sem kapták vissza. Eddig 170 átvert ügyfélről tudni, a kár mintegy hárommilliárd forint.

A csalási ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) tavaly év elején tartották meg az előkészítő ülést, amelyen az eljárás hat vádlottja közül az ötöd- és a hatodrendű beismerték a bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról is – derült ki a Fővárosi Törvényszék által lapunk megkeresésére adott válaszból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük