Hetényi Zoltán szombat éjjel ült ittasan volán mögé, majd egy épülő kézilabdacsarnok kerítésének rohant autójával Budapesten.

Habár a lízingautó totálkárosra tört, a törlesztőrészletét továbbra is fizetnie kell, azonban Hetényit az bántja a legjobban, hogy egyesek a halálát kívánják a ballépés miatt.

(A legfrissebb hírek itt)

Az Edda dobosa a Borsnak elmondta, hogy nem szeretne elfutni a felelősség elől, és tudta, hogy nem mindenki fogja ugyanúgy kedvelni őt az eset után, azonban arra nem számított, hogy egyesek a halálát fogják kívánni.

“Az internetes fórumozók olyanokat írnak, hogy le kellene engem lőni, és örökre el kellene venni a jogosítványomat” – fogalmazott.

A zenész elmondta, hogy mivel nem sérült meg más a balesetben, ezért nem vették őrizetbe, és a jogosítványát sem vették még el. Ügyvédje szerint attól is függ az eljárás kimenetele, hogy vele akarnak-e példát statuálni, ismeretsége miatt.

“Jobb esetben elvárják, hogy középiskolákban tartsak megelőző előadásokat” – mondta, hozzátéve, hogy ezt magától is megtenné, hiszen az ő esete is bizonyítja, hogy ennyire csekély mennyiségű alkohol is nagy problémát okozhat.

Mivel az autót havi 130 ezer forintért lízingelte, az összeget a totálkár ellenére továbbra is fizetni kell. Ugyan sokan azt hihetik, hogy egy zenésznek ez aprópénz, de Hetényi elmondta, hogy érezni fogják az összeg hiányát.

Berényi András ügyvéd az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy rendszerint ittas vezetés esetében el szokták venni a jogosítványt.

“Az, hogy az okmány fizikailag még az illetőnél van, azt is jelentheti, hogy a baleset után éppen nem találta, vagy a keveredésben eltűnt. Ez nem akadálya annak, hogy a hatóság az okmányt bevonja” – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy rengeteg, ehhez hasonló baleset történik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.