Ismét fogdába került a csantavéri bérgyilkos – tudta meg a Blikk. Értesüléseink szerint Dér Csaba pénteken kezdte meg a nyolcnapos büntetésének letöltését.

Ezúttal azért kell puritán körülmények között magánzárkába vonulnia, mert – mint arról elsőként beszámoltunk – szeptember végén tíz napnyi éhségsztrájk után nyakon szúrta magát egy pengével.

(A legfrissebb hírek itt)

Az öngyilkossági kísérletnek az őrök vetettek véget, ők mentették meg az életét. A gyilkosságok miatt Magyarországon és Szerbiában is nem jogerősen negyven-negyven év börtönre ítélt férfinak nem lehet újdonság a szigorított környezet: az elmúlt hónapokban többször is kapott már fogdát büntetésül. Nem elég, hogy januárban megverte nőgyilkos rabtársát, május végén pedig a soroksári futónő megölésével vádolt R. Szilvesztert hagyta helyben a közös zárkájukban, még a börtönőrökkel is sikerült összebalhéznia. Nekik azután kellett leteperniük, hogy nem volt hajlandó nyitott ajtónál a motozáshoz levenni a ruháját.

A férfi sokszor kapott már különböző hosszúságú elzárásokat büntetésül, de úgy tudjuk, nem zavarja, nem érdeklik a rosszabb körülmények. Kihasználja a nyugalmat, legutóbb például a magánzárkában töltött idő alatt írta meg azt a 16 oldalas levelét is, amit az utolsó szó jogán felolvastak a szerb bíróságon.

– Álláspontom szerint továbbra sincsen bizonyítva az, hogy a védencem ölte meg V. Lászlót. Legutóbb végigmentünk egyenként azokon a bizonyítékokon, amik szerintem Csabának a védekezését és a beadott fellebbezést támasztják alá. Ezek már korábban is rendelkezésre álltak, de az első fokú bíróság nem foglalkozott velük – magyarázta a Blikknek dr. Gulyás Krisztián, Dér Csaba ügyvédje.

(Kapcsolódó: Nyakon szúrta magát a börtönben Dér Csaba, a csantavéri halálosztó)

Ugyan Dér korábban elismerte a magyar gyilkosságot, de utólag a tettét azzal indokolta, ezzel csak azt akarta elérni, hogy Magyarországnak adják ki a cseh hatóságok.

– A beszerzett környékbeli kamerafelvételek közül kettő is az ő elmondását támasztják alá. Azt, hogy többen voltak a helyszínen. Ezt pedig még az egyik tanú is megerősítette. Egy biztos, senki nem tudja megmondani, hol van az a bizonyíték, ami alapján véleményem szerint a magyarországi gyilkosság miatt el lehetne ítélni – tette hozzá.https://332888fe8745e3739433e37629265cc4.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Információnk szerint Dér meg is nevezte azt a férfit, aki az állítása szerint lelőtte az áldozatot, a szerb származású férfit azonban azóta már szintén megölték.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.