Önvédelemre hivatkozik az anyját halálra késelő színésznő

Anyja megölésével vádolják Mollie Fitzgerald színész-producert, akit a nézők az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban láthattak egy kisebb szerep erejéig. A nő anyjának Olathe-beli otthonához még december 20-án hívták ki a rendőrséget, de mire kiértek, a 68 éves Patricia E. Fitzgerald belehalt szúrt sebei okozta sérüléseibe. A 38 éves Mollie Fitzgeraldot először kisebb sebekkel kórházba szállították, majd letartóztatták, és félmilliós óvadék ellenében védekezhet szabadlábon. Az Index úgy tudja, a napokban nyilvánosságra került iratok szerint Mollie Fitzgerald a rendőröknek azt állította, hogy anyja késsel támadt rá, és önvédelemből szúrta le az asszonyt.
(Fotó: JOHNSON COUNTY SHERIFF’S OFFICE)
A szakértői vélemények szerint Mollie Fitzgerald önvédelmi sztorija nem stimmel, semmilyen jel nem mutat arra, hogy anyja volt a támadó fél.  A boncolási jegyzőkönyv szerint Fitzgerald anyjának nyakát fojtogatás nyomai borították, az ajkán és az arcán zúzódások voltak felfedezhetőek, és egyéb gyanús jeleket is találtak a holttesten, a kezén például több vágás is volt, írja a lap.
Patricia Fitzgerald férje szerint az asszony korából és termetéből fakadóan sem jelenthetett veszélyt a lányára, aki  júniusban költözött be hozzájuk a Kansas állambéli Olathe városában található házba, és az utóbbi időben agresszíven viselkedett.
„Mollie Fitzgerald a január 12-i bírósági meghallgatáson azt mondta, maga lája el a védelmét, a bíró pedig elrendelte, hogy végezzenek el rajta egy pszichológiai vizsgálatot, mielőtt tovább haladnának az üggyel. A színésznőnek legközelebb január 29-én kell megjelennie a bíróságon. Amennyiben bűnösnek találják, akár 54 évre is börtönbe kerülhet” – írja az Index.

Mi a véleménye a témáról?