Operatív törzs: Ezek a legleterheltebb kórházak most

Sharing is caring!

Számítani kell rá, hogy az elhunytak száma növekedni fog, ugyanakkor mára 8223-mal nőtt a gyógyultak száma, ami óriási eredmény – mondta Müller Cecília országos tisztifőrvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. Az otthonukban gyógyulóknak nem kell felszabadító teszt, a kórházból hazatérőknek is csak akkor, ha az egészségügyben vagy a szociális szférában dolgoznak. A legterheltebb kórházak most a Debreceni Egyetem klinikái, a megyei centrumok közül a szabolcsi és a BAZ megyei, a Semmelweis Egyetem klinikái és Dél-pesti Centrumkórház.

A PCR vizsgálatokon kívül jó ideje az antigén gyorstesztet is használják az OMSZ, az egészségügyi szolgáltatók és NNK szűrőbuszai, ezzel jelentősen csökkent a teszt háziorvosi megrendelésétől a mintavételig. A mai napon az összes mintavétel 1 648 022 volt, ebből 10900 antigén gyorsteszt. A gyorstesztek alkalmazásával gyorsabb a diagnózis, kevesebb az ismeretlen státuszú beteg – mondta a napi adatok elismétlését követően Müller Cecília. (Ezek szerint korrekt a reggeli szám és tényleg egy nap alatt 8946 teszt készült, így 62 százalékos volt a mai pozitivitási arány, amiről még reggel azt feltételeztük, hogy adathiba lehet. A szerk.)

Müller Cecília szerint számítani kell rá, hogy az elhunytak száma is növekedni fog, ugyanakkor mára 8223-mal nőtt a gyógyultak száma – jelentette ki, óriási eredménynek nevezve, hogy magasabb a gyógyultak száma, mint az újonnan regisztrált fertőzötteké.

Gyógyultnak számít az, aki 3 napja tünetmentes és a tünetek megjelenésétől számítva10 nap eltelt. Az otthon gyógyulók esetében nincs szükség felszabadító laborra. A középsúlyos, súlyos állapotból kórházban gyógyulókat a kezelőorvos fogja gyógyulttá nyilvánítani. A hazabocsátottaknak csak akkor van szükségük negatív tesztre, ha sérülékeny csoportba – egészségügybe vagy szociális szférába – térnek vissza dolgozni. Ők a tünetek megjelenésétől számítva a 21. naptól gyógyultak.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük