Optimista az infektológus: Szlávik János szerint jövő év elején már lesz védőoltás

Sharing is caring!

Jövő év elejére az új koronavírus elleni biztonságos vakcina már elkészülhet, de addig is aki teheti, influenza ellen oltassa be magát – mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

A szakember az ATV Start című műsorában többek között arról beszélt, hogy stabilizálódni látszik a fertőzöttek száma Magyarországon. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy az elmúlt hetekben nemcsak az esetek, hanem a kórházban fekvő betegek, sőt, az intenzíven fekvők száma is megnőtt.

A főorvos nagyon fontosnak tartja a maszkhasználatot és a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartását, hiszen ezek nemcsak a koronavírus, de az influenza elleni védekezésben is segítenek.

A főorvos szerint a jövő év elejére lehet készen a koronavírus elleni biztonságos védőoltás. Addig is azt ajánlja, hogy aki teheti, illetve akinél nincs az oltásnak ellenjavallata, az oltassa be magát influenza ellen.

Orbán Viktor hétvégén a Tényeknek nyilatkozott: a kormányfő – Szlávikkal ellentétben – leghamarabb jövő év közepére jósolta a koronavírus elleni vakcina érkezését.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments