Orbán Viktor a világ legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference) tart beszédet, Dallasban. Az ország és a forint lélegzet-visszafojtva figyelik szavait.

Orbán Viktor a Bálnában mond beszédet 2022. május 19-én.

ATTILA KISBENEDEK / AFP

Fantasztikus itt lenni Texasban, a nagyszerű Amerikai Egyesült Államok magányos csillagállamában

– kezdte beszédét Orbán Viktor. A magyar kormányfő azzal folytatta, hogy a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték Amerikának ezen a táján, így van bennük valami közös.

Magyarország Európa magányos csillagállama.

Orbán Viktor hozzátette: mi, magyarok, a függetlenségért, a szuverenitásért harcoltunk az elmúlt ötszáz évben, harcoltunk a kereszténységért, a kereszténydemokráciáért, és ezt a harcot a mai napig folytatjuk. Ferenc pápa egyszer azt mondta a kormányfőnek, hogy a magyar a hivatalos nyelv a Mennyországban, mert egy örökkévalóság megtanulni.

Régivágású szabadságharcos vagyok, én vagyok a leghosszabb ideje miniszterelnöki pozícióban lévő vezető, öt gyermekes családapa. A szabadság földjén beszélhetek most, ott, ahol a szabadság fényesebben ragyog, mint bárhol máshol

– fogalmazott.

A kormányfő arról is beszélt, hogy a kommunistákat nehéz megverni, feltámadtak hamvaikból és összefogtak a liberálisokkal.

Orbán Viktor kijelentette, hogy „2010 óta folyamatosan nyerünk, nyerünk, és nyerünk”, legutóbb Donald Trump támogatásával, amiért hálásak. Annyi győzelmet arattak, hogy „az ember csak vakarja a fejét”, a győzelem napi rutinná vált számukra, de ismerik a régi mondást: „a tegnapi győzelem nem nyeri meg a mai meccset”, 16 évet töltött ellenzékben, 16 évet miniszterelnökként, megtanulta, hogy a feladásra hajlamos ember sosem nyer, a győztes pedig sosem adja fel.

 

Forrás: Index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.