Orbán Viktor: “április 1-ig újraindul a gazdaság”

Orbán Viktor: “április 1-ig újraindul a gazdaság”

Sharing is caring!

 

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy a gazdaság-újraindítási akcióterv április 1-ig tart, a második ütem július 1-ig, míg a harmadik része október elejéig tart majd. A gazdaságvédelmi akcióterv véget ért idén január 1-jén – tette hozzá.

A miniszterelnök elmondta: a nyáron tartott konzultációból kiderült, hogy bizonyos dolgokat elviselnek az emberek, míg másokat nem. – Nem tudják elviselni, hogy a munkahelyeket, óvodákat, iskolákat bezárjanak – mondta a kormányfő.
A jegybank is részt vett a járvány elleni küzdelemben, összehangolt volt a válságkezelés a két fél között – mondta Orbán Viktor. Összességében a magyar válságkezelés abban is eltért, hogy időszakos lazításokból és korlátozásokból állt, hanem egy állandó mérsékelt korlátozás érvényesül. A fő kérdés, mikor nyithatunk. Nemzeti konzultáció indul az újranyitásról. Orbán Viktor hozzátette, hogy február közepén indul egy online konzultáció a nyitás kérdéseiről. Ez a konzultáció értelmes, mert van vakcina. Ha van védettség, akkor újra lehet indítani az országot. A vakcina kérdése nem politikai kérdés – tette hozzá – adta hírül a origo.

Facebook Comments