Orbán Viktor átgondolta és döntött: kutyát este nyolc után is lehet sétáltatni

Sharing is caring!

Jó hír a kutyás gazdiknak: a kijárási korlátozás alatt is lehetőségük lesz megsétáltatni házi kedvenceiket, mégpedig a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.

Orbán Viktor miniszterelnök egy papíron számolta ki, mi legyen a kutyasétáltatókkal. A városi gazdikról beszélünk. A miniszterelnök szerint ez másfélmillió embert érint, ami nagyon sok, tehát jelentős problémáról van szó. Ezért elfogadta Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos javaslatát, hogy este 8 után is lehessen kutyát sétáltatni. Viszont a kutyafuttatók nyitva tartásának, vagy bezárásának kérdését az önkormányzatok jogkörébe utalta. Videó van róla, ahogy eldönti:

Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos is a Facebook-oldalán jelentette be a hírt, miszerint Orbán Viktor elfogadta az általa megfogalmazott javaslatot. Ennek értelmében a kutyás gazdik időkorlátozás nélkül tudnak sétálni este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.

A politikus továbbá megfontolásra javasolta, hogy a kutyafuttatók nyitvatartását az önkormányzatok saját hatáskörben tudják mérlegelni és rendezni.

„Arra kérek mindenkit, hogy a helyzettel éljünk és ne visszaéljünk! Ami a legfontosabb továbbra is vigyázzunk egymásra!” – zárta bejegyzését.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments