Orbán Viktor: januárban már oltunk koronavírus ellen

Orbán Viktor: januárban már oltunk koronavírus ellen

Sharing is caring!

Eljött a pillanat, hogy erőből kell betartatnunk a szabályokat – közölte Orbán Viktor kormányfő az állami rádióban péntek reggel a koronavírus elleni védekezés miatti kötelező maszkviselési szabályok szigorításáról.

Hétfőtől – amikortól már a vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszk hordása – a rendőrség erővel lép fel a maszkviselési szabályok betartása érdekében. Ha kell, büntetnek, és bezárhatják az üzleteket.

Orbán Viktor: januárban már oltunk koronavírus ellen

Megjelent a rendelet a maszkszigorról

Újabb járványügyi szigorítást nem jelentett be péntek reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint van elég szakdolgozó a kórházakban, még ha át is kell vezényelni őket. Ez egy katonaélet, ennek nem örül senki, de bírni fogják, és mi is bírni fogjuk – tette hozzá Orbán Viktor.

December végén, január elején lesz már koronavírus-elleni vakcina Magyarországon is. A veszélyeztetetteket valószínűleg januárban be tudjuk oltani, a nagy tömegű vakcina áprilisban állhat rendelkezésre – közölte Orbán Viktor. Ezek az uniós készletekből érkezhetznek Magyarországra, de kínai és orosz

Influenza elleni védőoltás is van, kétszer annyi, mint a korábbi években, ez mintegy 1,4 millió ember oltására elegendő, és még rendeltünk 360 ezret, és van egy pilisborosjenő vakcinagyártónk is van – közölte a miniszterelnök.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük