Orbán Viktor újabb részleteket árult el az újranyitásról

Orbán Viktor újabb részleteket árult el az újranyitásról

Sharing is caring!

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban adott újabb interjút, ezekről számolt be.

A magyar miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! műsor vendégeként adott interjút a Kossuth Rádióban péntek reggel. Az operatív törzs üléséről érkezett és elmondta, 1576 új fertőzött van itthon és meghalt 98 beteg, továbbá 3638-an vannak kórházban és 302-nek lélegeztetőgépen. Beszámolt arról, hogy az új adatokat nézve némi romlásról van szó. Hozzátette, jelenleg 264 530 legalább egyszer beoltott ember van itthon, illetve 92 ezer körül van azoknak a száma, akik már a második oltást is megkapták.

(A legfrissebb hírek itt)

Fordulóponthoz érkeztünk, eddig a vírus támadott és mi védekeztünk, most mi támadtunk

– mondta.

Az oltási terv megváltoztatásával kapcsolatban elmondta, 275 764 betegségen átesett ember van már itthon, március elejére érünk el odáig, hogy meg fogja haladni a beoltottak és a fertőzésen átesett betegek száma az egymilliót.

Március 15-re pedig minden 60 év fölötti állampolgárt be fognak oltani. Április elejére a beoltottak és a fertőzésen átesett emberek száma pedig meg fogja haladni a kétmilliót. Mint mondta, talán a következő héten már orosz vakcinával lehet oltani, mivel érkeznek a vakcinák. Elárulta, hogy három különböző vakcina van jelenleg a világon, az amerikai, az orosz és a kínai, azonban ezek a gyártók csatáznak egymással.

“Nem mondom, hogy szépeket tesznek közzé egymásról és támogatnák egymást. Nekünk, akik potenciális betegek vagyunk, azt gondoljuk, hogy az életünkkel játszanak a multinacionális cégek” – mondta.

Az uniós vakcinabeszerzéssel kapcsolatban elmondta, hogy igencsak lassan halad.

“A brüsszeli bürokraták számára az volt a fontos, hogy minél olcsóbban szerezzenek be vakcinákat” – tette hozzá, majd így folytatta:

“Nekünk a pénz nem lényegtelen, de az élethez képest másodlagos” – mondta, viszont állítása szerint ez Brüsszelben nem olyan nyilvánvaló, hogy inkább a drágább, de biztos vakcinákat válasszuk, mint Magyarországon. Elmondta, tudja, hogy mindenki vissza akarja kapni az életét, ezért megérti a vendéglátósok és szállodások elkeseredését.

Édesanyámmal beszéltem, ő is mondta, hogy most már csináljak valamit

– árulta el, illetve hozzátette, hogy felelősségteljesen kell haladniuk. Az online konzultációval kapcsolatban elmondta, hogy az első hullám után a konzultációnak köszönhetően lehetett megtudni azt, mi az, ami kibírható és ami kibírhatatlan az embereknek. Épp ezért most a nyitáshoz is szükségük van a magyarok véleményére.

Elmondta, vita van arról, hogy az intézkedéseik sikeresek voltak-e, viszont számukra az a fontos, hogy legyenek munkahelyek. A munkahelyek száma pedig kicsivel több volt 2020 decemberében, mint egy évvel korábban. Ahogy csütörtökön az iparkamara rendezvényén már beszámolt róla, áprilistól a felsőoktatást fogják fejleszteni 1500-2000 milliárd forintból. Mint mondta, az újabb intézkedéseknek köszönhetően ez az év is sikeres lehet.

“Messze az élmezőnyben vagyunk” – mondta Magyarország gazdasági teljesítményéről, illetve a vendéglátósok helyzetéről is beszámolt.

“A vendéglátósoknak igaza van” – tette hozzá, mivel elmondása szerint lassú volt a bértámogatás kifizetése, azonban megváltoztatták a rendszert, így most előre kifizetik számukra a támogatást.

Válaszolt arra is, lesz-e a későbbiekben több joga annak, aki már megkapta az oltást. Mint mondta, egyelőre semmit sem lehet tudni erről, de minden megtörténhet.

Nem látok abban ördögtől valót, hogy azok akik már védettek, az ő számukra valamilyen gyorsabb nyitást tegyünk lehetővé

– jelentette ki, viszont azt is hozzátette, hogy ez a többi magyartól is függ.

“Aki nem regisztrált, azon nem tudunk segítni” – jelentette ki.

Elmondta, az öntudatra ébredés és az önbecsülés területén nagy sikert ért el Magyarország az elmúlt 10 évben, mivel egyre több a házasságkötés és a gyerek is. Jobb állapotban vagyunk most, mint régebben.

“A mostani kormánynak van egy történelmi horizontja” – jelentette ki, és mindenkit arra sarkallt, hogy támogassa ezt a politikát. Beszámolt arról, hogy 115 ezerrel kevesebb gyerek született volna az elmúlt 10 évben itthon, ha nem építik ki a jelenleg is működő családtámogatási rendszert.

25 év alattiak szja-mentességéről elmondta, ő mindig arra törekedett, hogy minél hamarabb saját lábra tudjon állni, ehhez szeretnének segítséget nyújtani a fiataloknak a babaváró hitellel, a csokkal, az otthonfelújítási támogatással, illetve az ingyenes jogosítvánnyal. Hozzátette, hogy ki milyen lehetőséggel él, az a szabad döntése, nem akarnak senkire ráerőltetni semmit, viszont meg akarják adni a lehetőséget.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük