Őrjöngenek az autósok, rendszerhiba miatt nem lehet levizsgáztatni a kocsikat

Sharing is caring!

Szerda óta autósok ezrei hevesen anyáznak a műszaki vizsgáztató bázisok előtt, mert az ügyintézők mindenkit hazaküldenek. Ennek oka, hogy elromlott a központi informatikai rendszer, csak éppen erről senki nem tájékoztatta őket.

– Ma lejárt a kocsim műszaki vizsgája, ráadásul szabadságot vettem ki a mára, erre kiderül, hogy potyára jöttem ide. Ráadásul holnap délelőtt lesz az apósom temetése, egy Debrecen melletti kis faluban, ahová vonattal sem tudok eljutni – dühöngött a Blikknek egy neve elhallgatását kérő autó tulajdonosa a gödöllői vizsgaállomás előtt. – Odabent 10 másodperc alatt közölték, hogy szerda óta áll a rendszer, semmit nem tudnak, azt se, hogy mikor jöhetek vissza, majd jól kizavartak, hogy koronavírus veszély van, kerítésen kívül várakozzak.

– Vajon az aktakukacok kifizetik majd ki a káromat? – tette fel a kérdést egy másik kereskedő. – Országszerte naponta 7-8 ezer autós vizsgáztatná le a kocsiját. Mindenki egy hónappal korábban regisztrált a vizsgabázison, csak utána kaphatott időpontot. Az ügyintézők az email címtől a telefonszámig minden elérhetőségünket elkérték, mégsem tájékoztattak a vis major helyzetről.

A Pest megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség ügyintézője elismerte, hogy az informatikai rendszer hibája miatt az egész országban napok óta megbénult a vizsgáztatás. Arról, hogy mekkora a baj, mikorra hárítják el a hibát, őt sem tájékoztatták.

Facebook Comments