Orvosok és kommentelők is kiakadtak a Szlovákiába rendelt orvosi egyetemistákon

Sharing is caring!

Az orvosok az 1000 eurós bérezésen, a kommentelők pedig az itthoni betegek elhanyagolásán vannak leginkább felháborodva.

Korábban mi is megírtuk, hogy a Debreceni Egyetem Orvostudományi Karáról is vittek hallgatókat Szlovákiába, hogy segítsenek északi szomszédunk teljes lakosságának tesztelésében.

Az Index információi szerint 1000 eurót is kereshetnek azok a fiatalok, akiket kiválasztottak a hétvégi munkára.

Több orvos sérelmezi azt, hogy míg a legtöbb, koronavírusos ellátásban részesülő kollégájuk éjt nappallá téve dolgozik itthon alacsony bérezésért, addig egyetemi diákok egy hétvége alatt megkeresik sokuk egy havi fizetését.

A hírről beszámoló cikkek alatti kommentek legnagyobb része mégis arra tér ki, hogy míg itthon akadozik az ellátás, a tesztek késve vagy egyáltalán nem jutnak el a potenciális fertőzöttekhez, és sokszor épp a szakemberhiány miatt nem végeznek el időben teszteléseket, a kormány – jelen esetben a Belügyminisztérium – ismét extrán jószívű a környező országok állampolgáraival.

Mások megjegyzik, hogy ha itthon is ennyi pénzt ígérnének hasonló munkáért, valószínűleg tolonganának az egészségügyi dolgozók.

Az Index azt írja, a magyar szakemberek elsősorban a Felvidéken vehetnek részt a tesztelésben.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük