Budapest — Elhunyt Csollány Szilveszter, a 2000-es olimpia bajnoka, aki gyűrűn szerzett aranyérmet Sydney-ben. Az egykori tornász koronavírus-fertőzéssel került decemberben kórházba, ötvenkét napig küzdött hősiesen a kórral, de élete legnagyobb csatáját elveszítette. „Szilas”, a „Gyűrük ura”, ahogy sokan becézték, mindössze 51 éves volt.

Csollány azok közé tartozott, akik cseppet sem tartottak a betegségtől. A Facebook-oldalán több oltásellenes posztot megosztott, ám mivel Ausztriában dolgozott, egy kis klubnál volt edző, s megkövetelték tőle a védettséget, beoltatta magát. A család ismerőse, dr. Letoha Tamás kutatóorvos hozta nyilvánosságra, hogy egydózisú vektorvakcinát, Janssent kapott. Ám sajnos túl későn, már nem tudott kalakulni a védettség a szervezetében. November elején megfertőződött, két hét után annyira rosszul lett, hogy mentővel Sopronból az egyik budapesti kórházba, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe szállították, s azóta ott kezelték. Az állapotáról semmit sem közölt a család, csupán annyit lehetett tudni, hogy az állapota válságos. Speciális lélegeztetőgépre kötötték.

(A legfrissebb hírek itt)

„A Korányiban az ország legjobb koronvírus-orvosai kezelik, Magyarország legkiválóbb doktorai vigyáznak rá” – írta a közösségi oldalán dr. Letoha, aki remélte, sikerül megmenteni a sportoló életét, akinek erős szervezete legyőzi a támadást.

„A Magyar Tornaszövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság mély fájdalommal tudatja, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter 51 éves korában elhunyt. Nemcsak sportolóként ért el kimagasló eredményeket, kiváló férj és nagyon jó édesapa is volt” – olvasható a közleményben.

Csollány Szilveszter 51 éves volt / Fotó: RAS-Archív

A tornaválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Vereckei István tőlünk tudta meg a tragikus hírt. Amikor elértük telefonon, kereste a szavakat, a hangja elcsuklott, nem akarta elfogadni a megváltoztathatatlant.

– Borzalmas. Megszólalnom is nagyon nehéz. Persze, nem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy megtörténhet a legrosszabb, de reménykedtem, hogy nem így lesz – nyilatkozta a szakember. – Nagyon sok közös élményünk volt. Rengeteg helyen voltunk csak ketten, versenyeken vagy például halászléfőző fesztiválokon, jól megértettük egymást. Nagyon bíztam a felépülésében, mert úgy gondoltam, rendbe jöhet, annyira erős volt, hogy hittem, ezt a harcot is megnyeri. Vártam, hogy bekövetkezzen a pozitív változás az állapotában és visszatérjen közénk. Szörnyű, hogy itt hagyott minket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.