Összeroppant a fia Pécsi Ildikó temetésén: „Egy percet sem akart már maradni”

Sharing is caring!

Máriabesnyő — A hét végén végső nyugalomra helyezték Pécsi Ildikót (†80), akiről szerettei egybehangzóan állítják, maga döntött arról, hogy imádott férje után megy, ahogy temetése és búcsúztatója minden apró részletét is eltervezte.

Mindenki ezt nézi most!

  • Boldogság – Először karácsonyoznak hármasban Gianniék: három hónapos a babájuk

  • Müller Péter és a felesége is elkapta a koronavírust

A Kossuth- és Jászai-díjas színművésznő nem félt a haláltól, sőt már vágyott rá, mert hitt abban, hogy van egy földöntúli élet, ahol újra találkozhat édesanyjával és Édesjó Lajosával, mert szeretett férje, a júliusban elhunyt olimpiai bajnok labdarúgó nélkül üressé vált számára a földi élet.

(A legfrissebb hírek itt)

– Egy percet sem akart már tovább itt maradni, mindenáron édesapám mellett szeretett volna lenni. Roppant erős akarata volt, amit a fejébe vett, véghez is vitte, és ezt is megtette… Már együtt karácsonyoznak a mennyben édesapámmal – mondta könnyes szemmel, elfúló hangon a temetés előtt néhány perccel Szűcs Csaba, Ildikó fia, akiért lassan ugyanúgy aggódnak a szerettei és barátai, mint eddig Ildikóért tették.

A ravatalon könyv alakú urna őrizte a Kossuth-díjas színművésznő hamvait /Fotó: Zsolnai PéterA ravatalon könyv alakú urna őrizte a Kossuth-díjas színművésznő hamvait /Fotó: Zsolnai Péter

Csabát ugyanis láthatóan megviselték az elmúlt hónapok. Szomorú karácsony vár rá, hiszen fél év alatt édesapját és édesanyját is elveszítette, a szívet-lelket próbára tévő fájdalom szinte beleroppant. A bánat és a gyász meggyötörte, lefogyott, szemét több alkalommal is elöntötték a könnyek a búcsúztató alatt.

Barátai szerint Ildikó fia, Csaba belefogyott a gyászba, szemeit a búcsúztató alatt gyakran elöntötték a könnyek/Fotó: Jaeger ÁkosBarátai szerint Ildikó fia, Csaba belefogyott a gyászba, szemeit a búcsúztató alatt gyakran elöntötték a könnyek/Fotó: Jaeger Ákos

– Nagyon aggódom Ildikó fiáért… – vallotta be Maros Gábor színművész-operaénekes, aki nagyon régi barátja volt a legendás színész-futballista házaspárnak. – Pici korától ismerem, a babakocsiban is sokszor tologattam. Én voltam neki Vuk bácsi, mert amikor Ildikóéknál jártam, mindig a főcímzenét énekeltem neki. Szomorúan láttam, hogy nagyon le van fogyva és összetört, de nem csoda, alig fél év alatt veszítette el szüleit. Hiszem, hogy a sebei begyógyulnak, ott van neki a kisfia, Zsombor és a párja, Zsuzsi, aki egy bűbájos teremtés, tartja benne a lelket. Ildikó unokája, a „kis” Csabi igyekezett tartani magát a sírnál, az a „gyerek” belül sírhatott – sóhajtott Maros, aki Szűcs Lajossal öregfiúkcsapatban focizott, Pécsivel pedig sokszor játszott együtt, még rendezte is. – Nekem ő volt a legbecsületesebb ember, a magyar Gina Lollobrigida.

Mint a Blikk korábban megírta, családja, fogadott és vér szerinti fiai mindent elkövettek, hogy Pécsi Ildikónak szeretett párja nélkül is legyen még kedve élni, de kénytelenek voltak elengedni, mert a legenda menni akart, miután mindent elrendezett. Végrendeletet írt, megmondta, ki búcsúztassa és ő maga miként szóljon az őt gyászolókhoz – még egyszer, utoljára, énekelve és mosolyogva. Végső erejével papot kért, hogy hite szerint induljon útnak.

Szűcs Lajos és Pécsi Ildikó ötven éven át voltak elválaszthatatlan házasok, már örökre együtt nyugszanak a sírban /Fotó: Zsolnai PéterSzűcs Lajos és Pécsi Ildikó ötven éven át voltak elválaszthatatlan házasok, már örökre együtt nyugszanak a sírban /Fotó: Zsolnai Péter

– Ildikóért ugyanaz a pap mondott imát a sírjánál, aki halálos ágyánál az utolsó kenetet feladta neki. Mert így akarta – mesélte a Blikknek L. Péterfi Csaba, a színésznő fogadott fia, aki a szűk családdal és néhány kollégával, valamint baráttal együtt ott volt Pécsi zárt körű temetésén. – Mindenki sírt, tudtuk, nekünk sokkal nehezebb lesz nélküle a folytatás.

„Küldök még egy mosolyt néked” – énekelte felvételről

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos Gödöllő díszpolgárai voltak. Sírhelyüket évekkel ezelőtt választották ki, a város vásárolta meg nekik. A járványhelyzet miatt a gödöllői Művészetek Házában tartott búcsúztatót közvetítették a interneten. Sokak szemét könny futotta el, amikor felcsendült Ildikó hangja és azt dalolta: „Küldök még egy mosolyt néked”.

– Hihetetlenül optimista volt, ha valaki megszólította, igazságérzete tombolni kezdett, szarkasztikus humorával helyre rakta a dolgokat. Harcolt értünk, a szakmánkért, de önmagáért már nem tudott – búcsúzott kollégájától Pálos Zsuzsa.

Papadimitriu Athina képtelen volt a fájdalomtól előre búcsúbeszédet írni, elfúló hangon beszélt végig Pécsihez.

– Fáj, hogy nem tudlak felhívni, nem röhögünk együtt, mint eddig, de tudom, velem leszel ezután is, figyelem a jeleket – mondta a színésznő, míg Gödöllő polgármestere, Gémesi György azt emelte ki, Ildikó mindig mindenkinek segíteni akart.

– Több mint ötvenéves gyönyörű együttléte párjával idén nyáron ért véget, de most újra együtt vannak – fogalmazott a városvezető.

Pécsi színművészetis osztályfőnöke, Szinetár Miklós a színésznő határtalan, sugárzó életörömét emelte ki.

– Az lenne az élet rendje, hogy ő búcsúztasson engem, mégsem vagyok szomorú, mert kerek, egész életet élt, hasznára volt másoknak – mondta Szinetár.

via

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük