Palkovics benyújtotta a lemondását, de Orbán nem engedi, hogy távozzon

Palkovics benyújtotta a lemondását, de Orbán nem engedi, hogy távozzon

Sharing is caring!

Az innovációs és technológiai miniszternél akkor telhetett be a pohár, amikor tavaly év végén több fontos emberét is menesztette a miniszterelnök.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tavaly év végén benyújtotta a lemondását, Orbán Viktor azonban ezt nem fogadta el, mert továbbra is számít a politikus munkájára – írja a 444.hu.

Egy bennfentes informátor szerint

Palkoviccsal most ugyanaz történik, mint korábban Navracsics Tiborral és Lázár Jánossal. „Minden ciklusban ugyanaz a forgatókönyv. Felépít egy sztárminisztert, aztán szétszedi”

– mondta.

A portál azt írja, 2020 nyarán kezdett el fogyni a levegő az innovációs miniszter körül, amikor a kormány úgy döntött, hogy több nagy egyetem gazdálkodásának felügyeletét is magánalapítványokra bízza, ekkor ugyanis Palkovics már nem kapott akkora szabadságot a személyi kérdésekben, mint amire számított. Állítólag az ITM egyedül a MOME-t felügyelő alapítvány fejéről dönthetett.

Palkovics tavaly az uniós pénzek felügyeletét is elvesztette, ez lehetett a legnagyobb csapás.

A 444.hu szerint ebben az is közrejátszhatott, hogy Palkovics nem pártpolitikus, és néhányszor szakmai érvekkel igyekezett politikai döntéseket tompítani.

Az utolsó csepp a pohárban mégis az lehetett, amikor Orbán Viktor év végén menesztette Fauszt Zoltánt, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács egyik tagját, aki Palkovics egyik legrégebbi barátja és bizalmi embere, ráadásul a döntésről a miniszterelnök nem tájékoztatta előre a minisztert. De nem Fauszt az egyetlen, akinek távoznia kell. Mint korábban megírtuk, az ITM két klímaügyekben illetékes államtitkárát, Kaderják Pétert és Boros Anitát is leváltották.

“A sok miniszterelnöki beavatkozás vezethetett odáig, hogy két, a kormányzat belviszonyait ismerő forrásunk szerint a nagyra nőtt, majd hirtelen visszavágott Palkovics december utolsó napjaiban benyújtotta lemondását. Orbán ezt nem fogadta el, és azt kérte miniszterétől, hogy folytassa a munkát”

– írja a portál, amely szerint a miniszterelnök most megmutatta Palkovicsnak, hogy pontosan hol is van a helye a kormányzati hierarchiában.

Az ITM és Palkovics nem válaszolt a portál kérdéseire a cikk megjelenéséig.

Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan az atv.hu kérdésére ennyit mondott a 444.hu értesülésével kapcsolatban: “Ez kacsa”.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük