Pataky Attila vallomása: Sokszor tombolt bennem gyilkos düh

Pataky Attila vallomása: Sokszor tombolt bennem gyilkos düh

Sharing is caring!

Pataky Attilát az Edda lázadó rockereként ismerte meg az ország, ám mára egészen más szellemiségben él.

Manapság Pataky Attila a szeretetről és a megértésről beszél, sőt, hűséges férj, mindene a család. A zenészt most a Ripost7 faggatta arról, hogyan lesz egy rockerből spirituális tanító.

„Inkább tanulót mondanék, hiszen a mai napig és amíg csak élek, tanulom, hogy honnan jöttünk, miért vagyunk itt, merre tartunk. Persze, amit megtudok erről, azt szívesen megosztom másokkal, ha kérdeznek, válaszolok, ajánlok könyveket vagy elmondom, mit gondolok. Ha visszatekintek az életemre, nem tudok egy pontot meghatározni, amikor megváltoztam. Rengeteg olyan esemény volt az életemben, aminek akkor nem értettem a miértjét, de ma már tudom, hogy okkal, céllal történtek” – fogalmazott Attila.

Ám azt is bevallotta, hogy egészen negyvenves koráig volt egy kettősség az életében. Elmondása szerint édesanyja volt a szeretet és a féltés, akitől valószínűleg a spirituális beállítottságot is örökölte. Édesapja pedig maga volt a szigor, aki olykor pofonokkal terelgette.

„Édesanyám spirituális léleknek számított, még ha ezt így nem is fogalmaztuk meg akkor. Már kisgyermekként olyasmikre hívta fel a figyelmemet például, mint a vonzás és a szeretet törvénye. Ha valakire irigy voltam – például, mert volt egy Moszkvicsa –, anya arra kért, inkább mondjam azt, hogy egyszer nekem is lesz egy ilyen, ne pedig azt, hogy na, ennek meg miből futotta kocsira” – mesélte a zenész.

Életében akkor került előtérbe a spiritualitás, amikor csalódott valakiben emberileg, akiben egészen addig megbízott. Ekkor a legrosszabb gondolatok jártak a fejében.

Szó szerint gyilkos düh tombolt bennem, konkrétan el is terveztem, hogy mit teszek – tette hozzá.

Ám elmondása szerint ahogy az ágyban feküdt, és megszállták a gonosz gondolatok, a tetőablakon besütött a nap első sugara, ami rávetült a párkányon álló Újszövetségre. Pataky akkor eszmélt rá, mire készül igazán.

„Megszállt valami isteni nyugalom, rájöttem, hogy soha többé nem akarok haraggal, gyűlölettel élni. Aznap reggel fordultam a szeretet felé” – fejtette ki.

Indirekt/Blikk

Facebook Comments