Pintér Sándor szerint a Pegasus-ügy egy eddig ismeretlen szervezet által – nemzetközileg – gerjesztett botrány.

Ungár Péter, az LMP politikusa tette fel a kérdést a belügyminiszternek, miszerint kivizsgálják-e, milyen szervezetek kémkednek a magyar politikusok és közéleti szereplők után. Pintér írásos válaszában arról beszél, hogy a belügyminisztérium a jelenleg rendelkezésére álló adatok alapján egy – eddig ismeretlen szervezet által – nemzetközileg gerjesztett botrányt feltételez, amelynek középpontjában nem Magyarország titkosszolgálatai állnak.

(A legfrissebb hírek itt)

A politikus levelében azt hangsúlyozta, hogy Magyarország demokratikus jogállam, és a Belügyminisztérium mindenben a hatályos jogszabályok betartásával jár el, és ezt kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik – szemlézte Pintér válaszát a Magyar Nemzet.

„Kijelentem, 2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak. A lefolytatott ellenőrzések eredményei alátámasztják állításom” – írta a miniszter, hozzátéve: konkrét kérdésekre az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága zárt ülésén hajlandó válaszolni.

via

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük