Budapest – Mindig is szerelmes típusnak tartotta magát Pogány Judit, aki lángoló érzelmei miatt akár be is tudott lázasodni.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő a Klubrádió Szavakon túl című műsorában azt is elárulta, ugyan 35 éven át élt házasságban Koltai Róberttel, ezalatt is voltak időnként plátói szerelmei. Ugyanakkor leszögezte, ezeknek a vágyaknak soha nem engedett.

(A legfrissebb hírek itt)

– Elég szerelmes típus voltam – vallotta be a népszerű színésznő Kadarkai Endre riporternek. – Amikor már megvolt a gyerek, akkor is előfordult olykor, hogy tetszett ez vagy az… Kollégákba is bele-bele estem, de nem “laktam be ezeket a dolgokat”, mert kitaláltam a megoldást: hogy én nem Robit nem bírom megcsalni, hanem a gyereket nem bírom bepiszkítani.

Pogány arra is kitért, elsősorban a tehetséges művészek keltették fel a figyelmét. Mint mondta, két dolog kellett ahhoz, hogy valaki megdobogtassa a szívét.

– A kémia van legelöl, a másik pedig a tehetség. A tehetségbe kegyetlenül bele tudtam szeretni, de én ezzel tudtam együtt élni, tudtam viselkedni. A külső környezet persze nem vette észre, de az, akiről szó volt, gyakran tudott róla. Volt olyan is, hogy éreztem, hogy valakinek megtetszettem. Dosztojevszkij Ördögök című darabját próbáltuk és amikor bemondták, hogy Pogány Juditot kérem a színpadra, az egyik kollégám ugyanúgy jött a színpadra, pedig nem volt jelenete. Leült a járásba és onnan nézett befelé. Ez egy idő után nem tud nem feltűnni…

A színésznő elárulta, Koltai Róbert nem viselte jól ezeket a szituációkat, kimondottan féltékenyen reagált. Komoly szemrehányásokkal illette őt, amiért “elfogadta” a férfiak rajongását.

– Én ezeket az érzéseket belaktam. Nagyobb lett a rezgésszám, jobban tudtam működni, csajosabb lettem tőle. Ezt Robi is észrevette és komoly szemrehányásokat is kaptam miatta. Próbáltam elmagyarázni, hogy értse meg, nincs semmi, de ő sosem tud rám így nézni. Értem sose szoktak így rajongani, ez a gyerek meg rajong értem, hát hagyja már meg nekem ezt a jó kis érzést! – idézte fel nevetve Pogány Judit.

(Ez is érdekelheti: Pogány Judit drámai vallomása: gyógyíthatatlan betegségben szenved, a mindennapjaira is komoly hatással van)

A két színész 2009-ben döntött úgy, hogy külön utakon folytatják: Koltai nem is tagadta, házasságon kívüli kapcsolata volt. Azaz míg neje sosem engedett a csábításnak, ő kevésbé volt erős.

– Elkövettem egy nagy hibát és ezt Jutka már nem tudta tolerálni. Minden holmimat a házunkban hagytam, és a húgomnál húztam meg magam. (…) A hátralévő életem egy nagy bocsánatkérés lehet, de még reménykedem. Számomra a legfontosabb ember ma is, éppen úgy, mint harmincöt éve mindig: a feleségem – vallotta be akkor a Blikknek a művész, aki azóta már más oldalán boldog.

– Azt hiszem, Robi egész életemben megcsalt. Nincs bocsánat. Lezártam a kapcsolatot. Valami végleg elszakadt – vallotta be a szakítás után Pogány a Blikknek. – Azt hiszem, hogy én csak kerestem egy álmot, álmodtam magamnak egy férfit, olyant, mint az imádott édesapám volt. Ennyi évnek kellett eltelni, hogy rájöjjek: ez nem Robi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.