Több helyről is arról számoltak be, hogy az MVM feltöltőkártyás villanyórái piaci áron számolnak augusztus elseje óta – írta meg a 24.hu.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ezzel pont a legszegényebb embereknek mérik a legdrágábban az áramot, azoknak, akik semmiképpen nem akarnak többet fogyasztani egy meghatározott mennyiségnél, nehogy hátralékuk legyen.

Egy albérletben lakó MVM-es olvasó azt írta még kedden, hogy csak piaci áron kínálja fel az előrefizetős mérő az áramot, amikor online próbálja azt feltölteni.

Általában 20 ezer forintért vásárol áramot egyszerre. Elküldte legutóbbi, májusi bizonylatát, amin látszik, hogy akkor még 19 977 forintért kapott 522 kWh áramot, azaz 38,27 forintot fizetett egy kilowattóráért.

Augusztus 2-án próbált újra vásárolni 20 ezer forintért, ám akkor meglepetésére a rendszer azt írta ki, hogy 19 895 forintért csak 284 kWh-t kaphat, vagyis 70 forintos áron számolt a gép, ami egyenlő az augusztustól érvényes lakossági piaci árral.

A fogyasztó először azt gondolta, biztos tévedés történt. Megnézte 2000 forintra is, hogy mennyi áramot kaphat – 27 kWh jött ki, 1878 forintért, vagyis szintén 70 forintos egységár. Végül ennyi áramot vásárolt, és meg is kapta róla a visszaigazoló emailt.

Forrás: 24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.