Néhány millió forintért elvihetők lennének Vajna Tímea bedőlt gyémántüzletének megmaradt ékszerei, de éveken át nem akadt rájuk vevő. Úgy tudjuk, most már lenne, ám Parker West üzletember hiába jelentkezett be az értékekre, egyelőre nem jutott dűlőre a felszámolóbiztossal.

A Dorottya Diamond Palace Kft. 2015 szeptemberében nyitotta meg az üzletét nagy felhajtás közepette. A cég ügyvezetője, Arik Herman New York és Tel-Aviv után Budapesten is megvetette volna a lábát, a két éve elhunyt filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna felesége, Tímea lett a társtulajdonos. A budapesti üzletben helyet kaptak a világ legdrágább teniszlabdái is, amelyekhez csak a gyémántokat két évig gyűjtötték, s 1 millió dollárba, vagyis mintegy 280 millió forintba kerültek. Persze, a drága csecsebecsék mellett olyan ékszerek, eljegyzési gyűrűk is gazdagították a kínálatot, amelyeket nem csak dúsgazdagok engedhettek meg maguknak. Az üzlet mégis befucccsolt: a nyilvánosan elérhető Opten-adatok szerint 2017-ben a cégnek még félmilliárdos nyeresége volt a forgalom után, 2018-ra és 2019-re vonatkozóan már nem szerepeltek pénzügyi adatok. Két éve az üzlet bezárt, a helyiséget kiürítették, a céget felszámolták.

A belvárosi Palazzo Dorottya adott otthont az üzletnek, amely két éve zárt be

Mint a Blikk is megírta, Vajna Tímeának férje halála után gondjai akadtak, több vállalkozását is pénzzé tette. Korábban a TV2-nek adott interjújában is elismerte, gyémántos cégének és fánkozójának a szénája is rosszul áll. A Dorottya Diamond Palace Kft. megmaradt vagyonelemeinek – ékszertörmeléknek, félkész árunak, drágaköveknek, páncélszekrénynek és irodai bútoroknak – az értékesítésére a felszámoló több pályázatot is kiírt korábban, eredménytelenül. A vagyon értéke az első körben még 5,7 millió forint volt, a legutóbbi kiírásnál, idén áprilisban azokat már 2,2 millió forintért meg lehetett volna szerezni. Erre jelentkezett be Parker West.

via b

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.