Vera Gurevich, Vlagyimir Putyin gyerekkori tanára szerint már Putyin tinédzserkorában is látszott, hogy teljesen más mint a többiek. Egykori tanára hátborzongató jövőt jósolt Oroszország jelenlegi elnökének.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki nemrégiben teljes körű inváziót indított Ukrajna ellen, 11 évesen abbahagyta a társasági életet, miután komoly célt tűzött ki maga elé.

 

Putyin egy munkásosztálybeli szentpétervári családban született, és maga is elismerte, hogy gyerekkorában hulligánként viselkedett.

Egyik tanára, Vera Gurevich a 2000-ben megjelent First Person című könyvben olvasható interjúban azt mondta, hogy Putyin „hirtelen megváltozott”, amikor 11 éves volt.

Amikor hatodik osztályos lett, hirtelen megváltozott . Nyilvánvaló volt, hogy célt tűzött ki maga elé. Talán megértette, hogy valamit el kell érnie az életében. Rájött, hogy javítania kell a társadalmi státuszán – elkezdett sportolni és az iskolában is egyre jobban teljesített.

Vera nagyon szerette Putyint így minden céljában támogatta őt. Azonban míg más tanulók szívesen jártak például táncórára vagy egyéb közösségi programokra, Putyin nem szerette a társasági életet, csak a judo érdekelte, amire heti négyszer járt.

– Amikor elkezdtem sportolni… minden második nap, majd minden nap edzettem. Hamar nem volt időm másra. Más prioritásaim voltak, bizonyítanom kellett a sportban, el kellett érnem valamit, kitűztem célokat – mondta Oroszország elnöke a róla szóló könyvben.

Putyin kitartása és elszántsága azóta sem csökkent, ám most az egész világ reméli, hogy ezúttal nem sikerül megvalósítania pusztító terveit.

(Mirror)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.