Rács mögé került a 35 milliós zsákmánnyal távozó két álrendőr

Sharing is caring!

Elfogták és vádat emeltek az Írországban bujkáló, három éve zsarolással 35 milliós zsákmánnyal elmenekülő álrendőr társát.

A két férfi 2017 márciusában magát nyomozónak kiadva becsengetett egy nyíregyházi párhoz, akiknek egy rendőr igazolványnak látszó, fényképes igazolványt mutattak fel, majd közölték velük, hogy házkutatási parancsuk van. Azt állították, a rendőrség egy bűnszervezetet leplezett le, akik betörésekből származó ékszereket értékesítettek, és tudomásuk van arról, hogy ezekből ők is vásároltak, ezért a házban lévő valamennyi értéktárgyakat most lefoglalják. A pár a fenyegetés hatására átadta arany ékszereiket, valamint az otthon tartott több millió forint készpénzt, majd a zsákmányt elosztták, majd otthonukba távoztak.

A fóti férfit hamar elfogták, vele szemben a bíróság már jogerős ítéletet is hozott, míg nyíregyházi társa családjával együtt külföldre menekült. Őt 2019 őszén elfogatóparancs alapján  Írországban fogták el, majd átadták a magyar hatóságoknak. Az ügyészség vele szemben zsarolás minősített esete miatt most emelt vádat, vádiratában több éves fegyház büntetés kiszabását indítványozta – adta hírül a szabolcshir.

Facebook Comments