A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala (KR NNI VVH) a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának folyamatban lévő nyomozásához kapcsolódva vagyonvisszaszerzési eljárást folytat.

Mint ahogy azt a Blikk is megírta, április 15-én a rendőrség Terrorelhárítási Központ közreműködésével egy összehangolt művelet során hatalmas drograzziát tartott Hadú-Bihar megyében.

(A legfrissebb hírek itt)

Az akció során 250 millió értékű kábítószert, azaz mintegy 80 kilogramm marihuánát, 3 kilogramm amfetamint és 0,6 kilogramm kokaint foglaltak le. A rendőrség nagy hangsúlyt fektet a bűnözők által felhalmozott értéktárgyak lefoglalására. A KR NNI VVH megállapította, hogy a bűnszervezet három tagja jelentős vagyonra tettt szert a kábítószer-kereskedelemből – írja a police.hu.https://pulsembed.eu/p2em/T8vy7i9fe/

Az áprilisi elfogást követően a rendőrök május 12-én szerveztek egy összehangolt akciót amelynek során a vagyonvisszaszerzés volt a fókuszban. A rendőrök több helyszínen több mint 139 millió forint értékben foglaltak le a három gyanúsítotthoz kapcsolható olyan műszaki cikkeket, ékszereket, személygépkocsikat és quadot, valamint kondicionáló gépeket. A nyomozók emellett több ingatlant is zár alá vettek.

(Ez is érdekelheti: Droggyárrá alakította otthonát az exrendőr: döbbenet, mi mindent találtak nála)

Az alapügyben a gyanúsítottak letartóztatása mellett folyik tovább a nyomozás, a KR NNI VVH pedig a vagyonvisszaszerzési eljárását folytatja esetleges új vagyonelemek felderítése, valamint a lefoglalt értékek bíróság útján történő elvonása érdekében.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.