A szecessziós stílusú épület külseje a különféle formájú ablakok körül magyaros tulipános motívumokkal lett díszítve, innen ered a Tulipános Ház név.

Tatabánya egyik legrégebbi épülete a Tulipános Háznak is nevezett Cifra Palota, amit 1924-ben a Magyar Állami Kőszénbánya Rt. építtetett Toroczkai Wigand Ede építész tervei szerint. A szecessziós stílusú épület külseje a különféle formájú ablakok körül magyaros tulipános motívumokkal lett díszítve, innen ered a Tulipános Ház név, írta meg az MTI.KAPCSOLÓDÓ

Megnyit az ország legújabb élményfürdőjeKalandmedencével, sodrófolyosóval és ugrótoronnyal várják a vendégeket.

A felújított, teljes pompában tündöklő bányatiszti kaszinó a bányásznapi hétvégén, szeptember elején megnyitotta kapuját, így ma már újra látogatható.

A házba vezetett túrán léphetnek be az érdeklődők, amelyre a honlapjukon lehet jelentkezni, teljes körűen pedig december elejétől lehet majd megtekinteni.

EBH INVEST

Az egykori kaszinóban közösségi teret, a bányászatot bemutató múzeumot és interaktív játszóházat alakítanak ki.

A  háromezer négyzetméretes palotát a világháború végéig bányatiszti kaszinóként, azt követően pártbizottsági székházként, majd vállalati telephelyként használták.

EBH INVEST

Az ingatlant az 1990-es években egy bank szerezte meg, majd többször is gazdát cserélt. A tulajdonváltások közben rövid időre őrizetlenül maradt műemlékből minden, színesfémként vagy más módon hasznosítható érték eltűnt.

A huszonkét évig fűtetlenül, bezárva álló épületet az önkormányzat 2014-ben vásárolta meg saját forrásaiból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük